hits
 • 04.10.2017,19:29
 • Fylte horn med basilikum & pesto med tzatziki

  - ONSDAG -
  Disse fylte hornene med basilikum og pesto er helt perfekt på fine høstkvelder som dette! Nyt sammen med litt hjemmelaget tzatziki til. Hornene er også fine å servere inntil forskjellige supper, salater eller til tapas. Enjoy!


  Ingredienser til fylte horn:

  ♥ Semper fin mix, 2 pakker 
  ♥ Solsikkekjerner 25 g
  ♥ Linfrø 25 g 
  ♥ 20 g havregryn (glutenfri)
  ♥ 1 pk tørrgjær
  ♥ 1 ss fiberhusk + 1 ss pofiber
  ♥ 2 ss maisstivelse
  ♥ 1-2 ts xanthan gum (valgfritt)
  ♥ 1 ts salt
  ♥ 1/2 ts sukker
  ♥ 2 ts timian

  ♥ 100 g smør
  ♥ 4 dl ekstra lettmelk
  ♥ 2 egg
  ♥ + 1 egg til pensling
  ♥ valmuefrø


  Fyll:
  ♥ basilikum
  ♥ pesto


  Slik gjør du:

  - Start med solsikkekjerner, linfrø og havregryn, mål opp og kvern til mel ved hjelp av kvern/miniblender.  Bruk èn pakke 500 g semper fin mix først. Tilsett smeltet smør, lunket melk + 2 egg. Bruk litt mer mel fra den andre pakken til du får en fin deig. Det er også greit å ha litt mel til kjevlingen.
  - Sett deigen til heving i ca en time. Del den ferdighevede deigen i to, kjevl ut til to store sirkler. Del sirklene i 8 trekanter, legg på fyllet og rull sammen. 
  - La hornene etterheve i ca en time, så pensler du dem med egg og strør over valmuefrø.
  - Stek hornene på 210° midt i ovnen i 14-17 minutter.


  Ingredienser til Tzatziki:
  ♥ 500 g Gresk yoghurt
  ♥ 1 Agurk, grovraspet
  ♥ 3-4 fedd, Hvitløk
  ♥ 2 1/2 ts Dill
  ♥ Salt & Pepper
  ♥ 1 ts Timian
  ♥ 1 ss Olivenolje,
  extra virgin

  Slik gjør du:
  - Bruk en middels bolle, ha i yoghurt, grov raspet agurk og finhakket hvitløk. Tilsett krydder og olivenolje, rør godt.
  - Sett i kjøleskapet frem til servering.

 • 11.07.2017,18:16
 • Fløtegratinerte poteter med hvitløk

  - TIRSDAG -
  Fløtegratinerte poteter passer til både kjøtt, fugl og fisk. Det er så enkelt å lage og så mye mer smakfullt enn de pakkene du får kjøpt ferdig.
  Jeg anbefaler å bruke kokefaste amandine poteter. Oppskriften kommer litt an på hvor store poteter du kjøper og hvor stor form du velger.

  Ingredienser:

  ♥ Hvitløk (1-2 fedd)
  ♥ Olivenolje
  ♥ Amandine poteter
  ♥ Kremfløte (laktosefri eller vanlig)
  ♥ Chicken & steak krydder
  ♥ Timian
  ♥ Pepper, grovkvernet
  ♥ Himalayasalt
  ♥ Ost (Norvegia)


  Slik gjør du:


  - Sett ovnen på 200°. Smør formen med litt olivenolje, finhakk hvitløk og fordel jevnt i formen. Skrell potetene og skjær dem opp i passe tykke skiver. (som på bildet) Fordel potetskivene jevnt i formen med de tykkeste skivene i bunn.

  - Ha over kremfløten så det dekker godt rundt potetene i bunnen og litt til. (Til denne formen brukte jeg nesten en hel boks.) Strø over krydderet.

  - Sett formen midt i ovnen i ca 33 minutter. Ta formen ut, strø over litt revet ost, sett formen inn igjen i ca 7 - 10 minutter.

   

 • 23.06.2017,12:48
 • Guacamole

  - TACO-FRIDAY -
  Ingenting er som en rolig taco-fredag etter en lang uke. Er du ikke enig? I dag vil jeg dele min oppskrift på guacamole. Guacamole hører til taco, men det er også digg som tilbehør til forskjellig tapas.

  Enjoy!

  Ingredienser:

  ♥ 2 Avokado, modne
  ♥ 2 Limebåter, saften
  ♥ 2-3 ss Rødløk
  ♥ 1 Chili
  ♥ 2 Hvitløksfedd
  ♥ Salt
  ♥ Pepper

  Slik gjør du:

  - Mos avokadoene ved hjelp av stavmikser eller mos med gaffel. Ha i en bolle, tilsett limesaft, finhakket rødløk, chili og hvitløk. (Hvis du vil ha den spicy har du med frøene fra chili'en.) Smak til med salt og pepper. 

  - Server i en finere skål med salte nachos.

  #guacamole #guacemole #avokado #taco #nachos #glutenfri


   

 • 17.06.2017,19:32
 • Tzatziki

  Tzatziki er noe av det beste tilbehøret jeg vet om!
  Spesielt til forrett med et godt luftig brød inntil. Også perfekt til tapas! Tzatziki er noe jeg forbinder med familieturer til Hellas helt fra jeg var liten. Så er det noe du burde prøve om du er i Hellas så er det en ordentlig hjemmelaget tzatziki! Det finnes forskjellige måter å lage det på, det beste er hvis du kan bruke ordentlig gresk yoghurt. Da blir konsistensen best. Hvis du er laktoseintolerant bruker laktosefri. Smak og behag om man liker grov raspet eller fin raspet agurk. Hvitløk og krydder må man nesten smake til. Jeg synes Tzatziki'en blir sterkere og aller best om den får stått i kjøleskapet over natten. Prøv min favoritt oppskrift:
  Ingredienser:
  ♥ 500 g Gresk yoghurt
  ♥ 1 Agurk, grovraspet
  ♥ 3-4 fedd, Hvitløk
  ♥ 2 1/2 ts Dill
  ♥ Salt & Pepper
  ♥ 1 ts Timian
  ♥ 1 ss Olivenolje, extra virgin

  Slik gjør du:

  - Bruk en middels bolle, ha i yoghurt, grov raspet agurk og finhakket hvitløk. Tilsett krydder og olivenolje, rør godt.
  - Sett i kjøleskapet. Ha i en finere skål og server inntil et godt og luftig brød. 


  #tzatziki #tilbehør #tapas #glutenfrilivsstil 

 • 20.05.2017,14:44
 • Flettebrød med kylling og pesto

  - LØRDAG - 
  Dette flettebrødet er helt nydelig til alt fra supper til tapas! Såå saftig og så luftig!


  Ingredienser:
  ♥ 1 pk Semper fin mix
  ♥ 25 g Solsikkekjerner
  ♥ 25 g Linfrø
  ♥ 25 g Havregryn, g-fri
  ♥ 1 pk Tørrgjær
  ♥ 2 ss Fiberhusk
  ♥ 2 ss Maisstivelse
  ♥ 1/2 ts Salt
  ♥ 1/2 ts Sukker
  ♥ 2 ts Timian
  ♥ Jyttemel
  ♥ 70 g Smør
  ♥ 4 dl Melk
  ♥ 2 Egg

  Topp og fyll:

  ♥ Kylling
  ♥ Pesto
  ♥ 1 Egg (pensling)
  ♥ Sesamfrø

  Slik gjør du:
  - Start med solsikkekjerner, linfrø og glutenfri havregryn. Kvern om til mel ved hjelp av miniblender/kvern. Bland alt det tørre (bortsett fra jyttemel) i en stor bakebolle (helst kjøkkenmaskin).

  - Bruk et stort dl-mål og mål opp melk, varm opp litt i microen, tilsett egg og smør. Rør godt med en gaffel og ha oppi melblandingen. Bland godt med en sterk slikkepott og kjør i kjøkkenmaskin. Ha oppi litt jyttemel til du får en jevn og fin deig. La heve lunt i ca en time.

  - Bruk en kjevle og kjevle ut til en stor firkant. Smør på pesto og kylling i midten og skjær mellomstore ''armer'' på hver side av midten. Flett en og en ''arm'' over midten, avslutt med å legge flettebrødet forsiktig over på en stekeplate med bakepapir. Bruk et egg til pensling og strø over litt sesamfrø. La brødet gjerne etterheve litt før steketid.

  - Stek flettebrødet midt i ovnen ved 180°  i ca 30 minutter. (Slipp ut litt damp de siste minuttene) Når brødet er ferdig stekt flytter du det forsiktig over på rist.


  #flettebrød #glutenfri #glutenfrittbrød #glutenfritt #tapas

 • 24.02.2017,16:06
 • Vårruller

  God fredag!
  Lyst på noe godt i helgen? Da er hjemmelagde vårruller virkelig verdt å prøve! Vårruller egner seg godt som forrett eller snacks. Server med sweet chili saus. 
  Ingredienser:
  ♥ 400 g kjøttdeig
  ♥ Rispapir (ca 25 ark)
  ♥ Glassnudler
  ♥ 2 gulrøtter
  ♥ 250 g kål
  ♥ 1 chili
  ♥ 1-2 fedd hvitløk
  ♥ Timian
  ♥ Salt & pepper

  - Et tips som jeg har nevnt tidligere: Kjøp det du kan i en Asia-butikk! Du får rispapir, glassnudler og ''sweet chili saus'' så mye billigere! Sist jeg sjekket kostet ''sweet chili saus'' stor flaske rundt 46kr på butikken, jeg fikk kjøpt en like stor flaske på Asia-butikken til 10kr! Obs: Vær nøye med å lese bakpå pakningen til rispapiret om den er helt uten hvetemel. 

  Slik gjør du:
  - Start med å raspe gulrøttene, hakk kål opp i små strimler, finhakk chili'en, rasp hvitløken og finhakk litt fersk timian. (Du kan også bruke tørket) Bruk en skål med varmt vann, legg glassnudlene i bløt. Stek kjøttdeig i en gryte, skru av platen. Tilsett alt av krydder, chili og hvitløk. Bland godt sammen. Tilsett gulrøttene og kålen. Bland alt godt sammen. Når glassnudlene er bløte heller du dem i en sil, deretter over på en fjøl, hakk dem opp til mindre biter. Bland glassnudlene sammen med alt i gryta. 

  - Kok opp vann i en stor kjele, tilsett litt kaldt vann sånn at du klarer å ha hendene oppi kjelen. Legg rispapiret oppi vannet i kun 3-4 sekunder, legg rispapiret over på en fjøl. (tørk vannet bort fra fjøla med et kjøkkenhåndkle underveis) Legg fyllet på rispapiret og brett rundt som om du pakker inn en pakke. Jo nøyere du er med innpakningen, jo finere blir vårrullene. Du finner fort en teknikk. Legg de ferdig lagde vårrullene over på en ny fjøl, helst med mellomrom mellom hver. Når du er ferdig anbefaler jeg å rulle hver enkelt vårrull i folie, deretter i en lukket pose i frysen. Finito! Nå kan du ta opp vårruller når en du har lyst på. Jeg stekte dem i en ildfastform midt i ovnen med litt olje, 225 grader 12-15 minutter. Legg vårrullene direkte på en tallerken med papir. Server med sweet chili saus.  #vårruller #hjemmelagdevårruller #asiamat #glutenfri

  Om meg

  glutenfrilivsstil

  Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her på bloggen min får du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. - Instagram: glutenfrilivsstil - Kontakt: kristin_on@hotmail.com

  Søk i bloggen

  Kategorier  Arkiv
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no