• 04.08.2017,12:50
  • Peanøtt & sjokolade-is

    - FREDAG -
    God dag kjære lesere! I dag vil jeg dele en supergod isoppskrift. Er du redd for iskrem med mye sukker ville jeg testet ut denne!













    Ingredienser:
    ♥ 2 dl kremfløte (laktosefri)

    ♥ 40 g mørk sjokolade
    ♥ 1 ss kakaopulver
    ♥ 1 ts vaniljesukker
    ♥ 1 ts brunt sukker (lyst)

    ♥ 2 1/2 dl mandelmelk (usøtet)
    ♥ 2 ss peanøttsmør (usaltet)

    Topping:
    ♥ Saltet peanøtter, grovhakket
    ♥ Mørk sjokolade, smeltet


    Slik gjør du:
    - Varm opp kremfløten på svak varme, sammen med mørk sjokolade, kakaopulver, vaniljesukker og brunt sukker.

    - Når alt er rørt ut tar du kjelen av platen og tilsetter mandelmelk.

    - Ha peanøttsmør og sjokolademelken i en blender og mix. Ha i isformer og sett i frysen over natten.

    - Sett formene på benken, smelt sjokoladen på svak varme og hakk opp peanøtter. Dypp isen i sjokoladen og strø over peanøttene. Server med en gang.


     

  • 15.07.2017,14:39
  • Frozen yogurt with berries

    - LØRDAG -
    Nyt en iskald fro-yo med bær. Superenkelt å lage, perfekt i sommervarmen!








    Ingredienser:
    ♥ 1/2 beger Gresk yoghurt m/ vanilje
    ♥ 1/2 dl Blåbær, fryst (+ noen hele)
    ♥ 1/2 dl Bringebær, fryst
    ♥ 3 dl Jordbær, fryst
    ♥ 1 liten sitronbåt (saften)
    ♥ 1 1/2 dl Eplejuice
    ♥ 1 ts Honning


    Slik gjør du:
    - Bruk en blender, miks alle ingrediensene sammen til en jevn og fin masse. Ha i isformer litt og litt, putt oppi noen hele blåbær i mellom lagene du har i is-massen. Sett i frysen over natten.

    #froyo #frozenyogurt #is #hjemmelagetis #ispinne #sommer

  • 23.04.2017,12:54
  • Fryst banan med kanel & sukringold

    Goood søndag, kjære lesere!
    Er det noe dere burde prøve, så er det fryst banan med kanel & sukringold! Supergodt til kveldssnacks. Dette er faktisk noe jeg forbinder med gode barndomsminner hos mormor og morfar, bare den gang hadde vi sukker istedet for sukrin. Bruker du sukringold så smaker du neppe forskjell! 






    #frystbanan #hjemmelagetkos #søttoggodt

  • 12.04.2017,12:17
  • Laktosefri fløtekarameller

    Hva med litt hjemmelaget påske-godt?!
    Disse karamellene er virkelig verdt å prøve! Så enkle å lage og såå vanvittig gode!

    Goood påske!



    Ingredienser:
    ♥ 60 g smør
    ♥ 2 dl sukker

    ♥ 1/2 ts vaniljesukker
    ♥ 1 klype flaksalt
    ♥ 1/2 dl lys sirup
    ♥ 1/2 ts honning

    ♥ 3 dl kremfløte (laktosefri)

    Slik gjør du:
    - Bruk en 20 x 20 form med bakepapir i bunnen.

    - Smelt smør i en mellomstor kjele på svak temperatur sammen med sukker, vaniljesukker, flaksalt, lys sirup og honning. Rør godt om underveis. Tilsett fløte, sett opp temperaturen litt og la det småkoke i en drøy halvtime. Rør litt underveis med en tresleiv.

    - Hell fort over i formen, dra over med tresleiva et par ganger for å unngå luftbobler og for å lage et jevnere lag. La formen stå å kjøle seg litt på benken før du setter den i kjøleskapet. 

    - Når den har stått lenge nok tar du den ut av formen, over på en fjøl og skjærer opp i passe karameller. Hvis den er for hard til å kutte opp lar du den stå litt på benken. 

    - Pakk hver og en karamell inn i bakepapir(mellomleggspapir) som på bilde. Du kan også bruke cellofan. 

    Tips:
    - Du må gjerne bruke vanlig kremfløte hvis du ikke vil lage laktosefri fløtekarameller.
    - Bruk en kjele med svisikker bunn. Viktig!!
    - Klipp 3-4 cm inn i hvert hjørne på bakepapiret før du plasserer det i formen, da former det seg lettere til kantene.









    #hjemmelagetgodteri #laktosefri #fløtekarameller #glutenfri #påskegodt

  • 09.04.2017,14:44
  • Fro-Yo Mango & Lime

    - SØNDAG -
    Vårfølelse! Er det ikke herlig hvor lyst det har blitt ute?
    Nyt en hjemmelaget is-pinne med frozen-yogurt i vår-været. Frisk smak av mango og lime med et hint vanilje... Yummi!
    God påske!




    Ingredienser:
    ♥ ca 1/2 beger Gresk yoghurt, vanilje
    ♥ 1 stor mango
    ♥ 1/2 lime (saften)
    ♥ 1/2 ts sitron-tran


    Slik gjør du:
    - Kutt opp mangoen, ha alle ingrediensene i en blender og mix. Ha i is-former, frys. That's it! Enklere blir det ikke!






    #froyo #frozenyogurt #is #mango 

  • 07.04.2017,14:03
  • Sjokolade med pistasjnøtter

    Hjemmelaget snacks på en fredag? Ja takk!
    Blandingen av mørk + litt lys sjokolade toppet med salte pistasjnøtter = NAM! Super-enkelt å lage!






    Ingredienser:
    ♥ 200 g mørk sjokolade (minst 70%) 
    ♥ 100 g lys sjokolade
    ♥ 1 ss kokosolje
    ♥ 1 ts lønnesirup
    ♥ 1 klype salt


    Slik gjør du:
    - Bruk en 20 x 20 form med bakepapir i bunnen. Tips: klipp 4-5 cm inn i hvert hjørne på papiret, så former det seg lettere til formen.

    - Smelt sjokolade + kokosolje på svak varme i en svi-sikker kjele. (Eller vannbad)

    - Tilsett lønnesirup + salt, bland godt med en slikkepott, ha i formen. 

    - Hakk opp en passe mengde pistasjnøtter. Strø nøttene jevnt over sjokoladen, sett i kjøleskap til den er helt stivnet. Voilà!


    #hjemmelagetsnacks #sjokolade #pistasj

  • 17.03.2017,13:13
  • Avokado & Sjokolade-is med pistasj

    God fredag!
    Kombinasjonen av salt og søtt er aldri en dum idè. Er du glad i avokado og sjokolade kommer du til å digge denne oppskriften! Avokado er en stor favoritt hos oss! Avokadoen er rik på kalium, jern, B-vitamin, K-vitamin og E-vitamin. Frukten inneholder også C- og A-vitaminer og er høy på fiber. I tillegg til alle disse vitaminene inneholder avokado masse sunt fett som kroppen trenger. Ikke bare er den sunn og god, den gir en fantastisk fin konsistens. Denne isen er superenkel å lage, nyt med god samvittighet!




    Ingredienser:
    ♥ 1 avokado
    ♥ 100 g smeltet mørk sjokolade (70%)
    ♥ 3 ss kakao
    ♥ 2-3 ss lønnesirup + 1 ts honning
    ♥ 2-3 ss peanøttsmør
    ♥ 1 ts vaniljeessens 
    ♥ 2 dl mandelmelk
    ♥ 1 dl lettmelk (eller laktosefri lettmelk)
    ♥ 1/4 ts salt


    Topping:
    ♥ Smeltet sjokolade (blanding av lys og mørk kokesjokolade)
    ♥ Pistasj nøtter, hakket


    Slik gjør du:
    Smelt sjokoladen, ha alle ingrediensene i en blender og mix til du får en jevn masse. Ha i is-former, sett i frysen. (minst 8 timer) Tips: Isen må være fryst når den blir servert/spist. Sett formene på benken i noen minutter for å få isen løs fra formen. Smelt litt sjokolade og hakk opp litt pistasjnøtter til topping. Når isen er ferdig pyntet anbefaler jeg å legge hver is i en plastpose i frysen igjen. Ta opp og nyt når du får lyst på :-)








    #avokado #sjokolade #pistasj #is #glutenfri #laktosefri

  • 08.03.2017,11:48
  • Sjokolade & peanøtt barer

    God onsdag!
    Dette er en YUMMI-BOMBE! 
    Salt og søtt er en perfekt kombinasjon. Til alle sjokolade og peanøtt elskere, dere kommer til å elske denne oppskriften! Disse barene smaker fantastisk og er superenkle å lage. Enjoy!




    Ingredienser:

    TRINN 1. Sjokolademasse:
    ♥ 100 g mandelmel
    ♥ 2 ss kokosolje (smeltet)
    ♥ 3 ss kakao
    ♥ 1 ss lønnesirup
    ♥ 1 ss honning
    ♥ En klype salt
    ♥ 10 rosiner (hakket)
    ♥ 2 bringebær (hakket)
    ♥ 8ss vann
    ♥ 30 g havregryn

    TRINN 2. Kremet peanøttsmør:
    ♥ 3 ss kokosolje (smeltet)
    ♥ 140 g peanøttsmør (usaltet)
    ♥ 2 ss + 1 ts lønnesirup
    ♥ 1 ts salt

    TRINN 3. Smeltet sjokolade:
    ♥ 100 g mørk sjokolade (70%)
    ♥ 1/2 ts vanilje essens
    ♥ 3 ss kokosolje (smeltet)
    ♥ 2 ss kakao
    ♥ 1 ss lønnesirup



    Slik gjør du:
    - Sett ovnen på 180 grader. Bruk en 20 x 20 cm bakeform, med bakepapir i bunnen. 

    - Start med trinn 1. Bland alt sammen i en middels bakebolle, rør med en treskje og bruk slikkepott. Hell massen i formen, trykk ned med hjelp av hendene og form bunnen. Stekes midt i ovnen i 10 minutter. La formen kjøle seg i 15 minutter på benken, i mens du starter på trinn 2.

    - Trinn 2: Hell alle ingrediensene i en middels bakebolle, rør til du får en jevn miks. Hell massen over trinn 1 (sjokolademassen), sett i kjøleskapet i ca 45 min.

    - Trinn 3: Smelt sjokoladen, legg alle ingrediensene i en bolle, rør til du får en jevn miks. Hell sjokoladen jevnt over i formen over trinn 1 og 2. Sett inn i kjøleskapet i ca 2-3 timer, gjerne enda lenger. 

    - Skjær opp firkanter, klipp opp bakepapir, form rundt hver bar og knyt sløyfe med hamptråd. (valgfritt)

    - Disse barene holder seg godt i en lukket boks i kjøleskapet. Enjoy!






    #sjokoladebarer #peanøtter #sjokolade #saltogsøtt #glutenfri

     

  • 01.03.2017,13:51
  • FRO-YO Strawberry & Mango

    God onsdag!
    Hva med en frisk ispinne med frozen yoghurt til å starte mars måned? 
    Denne oppskriften blei suuupergod! Nyt et litt sunnere alternativ til is midt i uka, eller som kos i helgen. 
    Yummi!



    Ingredienser:
    ♥ 350 g gresk yoghurt (vanilje)
    ♥ Jordbær
    ♥ Mango
    ♥ 1 ss blåbær (valgfritt)
    ♥ 1-2 ts honning
    ♥ 1/2 - 1 dl eplejuice


    Slik gjør du:

    Hell alt oppi en blender, mix alt sammen. Hell i is-former, sett inn i frysen. Enklere blir det ikke!
    De supersøte is-formene jeg har brukt er fra "Nicolas Vahé"







    #froyo #frozenyogurt #homemadeicecream #glutenfri 

    Om meg

    glutenfrilivsstil

    Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin, 22 år og bor i Skien sammen med min kjære samboer. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her på bloggen min får du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. Hope you enjoyy! Følg meg på instagram: glutenfrilivsstil Kontakt meg: kristin_on@hotmail.com

    Søk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no