hits
  • 22.12.2017
  • Panna Cotta med bringebærsaus

    - FREDAG -
    Trenger du desserttips til julen? Panna cotta er en nydelig italiensk dessert som består av en vaniljepudding toppet med bærsaus. Jeg har brukt litt sukker og honning til vaniljepuddingen og melis til bringebærsausen. Du må gjerne lage en sukker-fri variant hvor du erstatter med sukrin. God jul, dere!






    Ingredienser:
    Vaniljepudding:
    ♥ 3 gelatinplater
    ♥ 5 dl kremfløte (laktosefri eller
    vanlig)
    ♥ 1 vaniljestang
    ♥ 1 1/2 ss sukker
    ♥ 1 ss honning
    ♥ 1/2 ts sitronskall

    Bringebær saus:
    ♥ bringebær
    ♥ melis
    ♥ sitronsaft

    Slik gjør du:
    - Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene. Deretter tar du litt revet sitronskall (ca 1/2 ts). Ha vaniljefrøene og sitronskall i en kjele sammen med resten av ingrediensene (utenom gelatinplatene). Varm forsiktig opp uten at det koker. Rør ofte i fløteblandingen så ikke det svir seg. La fløteblandingen stå å trekke under omrøring i ca 5-7 minutter. I mens vaniljeblandingen trekker legger du gelatinplatene i en skål med kaldt vann.

    - Rør inn gelatinplatene, sil blandingen over et desilitermål. La blandingen stå litt i desilitermålet så det får kjølt seg ned. Bruk 4 glassformer, fordel jevnt over i formene. Sett formene i kjøleskapet. Etter ca 4-5 timer er dem stivnet, la dem gjerne stå lenger eller over natten.

    - Bruk en blender, bland sammen bringebær, melis og sitronsaft. Smak til med melis og sitronsaft. Ha over bringebærsausen rett før servering.

    Tips:
    - Bruk gjerne litt vann når du skal lage bringebærsausen. Hvis det blir for kompakt er det ikke sikkert blenderen vil gå rundt.
    - Oppskriften er til 4 store porsjoner, som på bildet. Du må gjerne bruke mini-former også. Da blir ikke desserten så mektig og stor hvis du skal ha flere desserter.



    #pannacotta #dessert #glutenfri #glutenfrijul

  • 20.12.2017
  • Inspirasjon til borddekking

    God onsdag  Tenk at det er 20. desember allerede! Trenger du litt inspirasjon til borddekking i år?
    Jeg har satt sammen et enkelt men stilig dekket bord som passer til juleselskap og til selve nyttårs-bordet. God jul & godt nyttår til dere! 










    #borddekking #jul #nyttår #bordpynt #iittala #housedoctor #rosendahl 

  • 16.12.2017
  • Snickerskuler

    - LØRDAG -
    Lyst til å lage noe digg i helgen? Da burde du prøve disse supergode snickerskulene!
    Kanskje en fin liten førjulsgave til noen du er glad i? God helg!





    Til 24 snickerskuler trenger du:
    ♥ 110 g Peanøttsmør, grovt & usaltet
    ♥ 2 ss Lys sirup
    ♥ 1 1/2 ss Lyst brunt sukker
    ♥ 1/4 ts Vaniljepulver
    ♥ 2 dl Salte peanøtter, grovhakket
    ♥ 3 dl Glutenfri cornflakes (knust)
    ♥ 1 ss Kokosolje
    ♥ 2 ss Vann
    ♥ 1 Egg

    Topp:
    ♥ 150 g 70% Sjokolade
    ♥1 ts Kokosolje
    ♥ Peanøtter, hakket


    Slik gjør du: 
    - Bruk en liten kjele. Ha i peanøttsmør, sirup, brunt sukker og vaniljepulver. Rør om til en jevn masse på lav temperatur.
    - Tilsett 2 dl grovhakket peanøtter og knust cornflakes. Du kan godt knuse de med hendene.
    - Deretter tilsetter du kokosolje, vann og et egg. Rør godt om. 
    - Kle et brett med bakepapir og form til runde kuler med hendene. Hvis det blir vanskelig å forme kulene kan det hjelpe å vaske hendene et par ganger.

    - Sett ovnen på 200 grader og stek kulene i ca 10 minutter midt i ovnen.
    - Når kulene er ferdig stekt avkjøler du dem på benken, deretter setter du dem i frysen i ca 20-30 minutter.
    - Hakk opp peanøtter til passe store biter, smelt sjokoladen i vannbad sammen med kokosolje. 
    - Bruk et grillspyd i tre eller lignende til å stikke i kulene. Dypp en og en kule i sjokoladen og strø over peanøttene. 
    - Når sjokoladen har stivnet setter du kulene i en tett boks i kjøleskapet.

  • 09.12.2017
  • Fruktsalat med smeltet mørk sjokolade

    - LØRDAG - 
    God dag kjære lesere! Det er tid for selskaper og god mat. Fruktsalat er en enkel og lett dessert som de aller fleste liker. Super enkelt å lage og tar kort tid for deg som helst vil ha tiden til det store måltidet. Bruk den frukten du liker best, tilsett gjerne litt nøtter også. 






    Ingredienser:
    ♥ Kiwi
    ♥ Jordbær
    ♥ Blåbær
    ♥ Banan
    ♥ Fersken
    ♥ 70% Mørk sjokolade

  • 01.12.2017
  • Fløtekarameller

    ♥  It's the most wonderful time of the year  

    Tenk at det er 1. desember allerede! Juletiden er perfekt til å bake og lage hjemmelagde gaver. Hva er vel koseligere enn å gi bort fløtekarameller du har laget fra bunnen helt selv?













    Ingredienser:
    ♥ 60 g smør
    ♥ 1 1/2 dl hvitt sukker
    ♥ 1/2 ts økologisk vaniljepulver
    ♥ 1-2 klyper flaksalt
    ♥ 1/2 dl lys sirup
    ♥ 1/2 ts honning
    ♥ 3 dl kremfløte (laktosefri)

    Slik gjør du:
    - Bruk en 20 x 20 form med bakepapir i bunnen.

    - Smelt smør i en mellomstor kjele på svak temperatur sammen med sukker, vaniljepulver, flaksalt, lys sirup og honning. Rør godt om underveis. Tilsett fløte, sett opp temperaturen litt og la det småkoke i  35 minutter. Rør godt underveis med en tresleiv. (Kombinasjonen av riktig temperatur og tid har mye å si for om karamellene blir myke, eller harde.)

    - Hell karamellen fort over i formen, dra over med tresleiven et par ganger for å unngå luftbobler og for å lage et jevnere lag. La formen stå å kjøle seg litt på benken før du setter den i kjøleskapet. 

    - Når den har stivnet tar du den ut av formen, over på en fjøl og skjærer opp i karameller. Hvis den er for hard til å kutte opp lar du den stå litt på benken.
     
    - Tvinn en og en karamell inn i bakepapir, jeg har bruker mellomleggspapir delt i to. Du kan også bruke cellofan. 

    Tips:
    - Bruk en kjele med svisikker bunn. Viktig!
    - Du må gjerne bruke vanlig kremfløte hvis du tåler laktose. Samme gjelder smør.
    - Klipp 3-4 cm inn i hvert hjørne på bakepapiret før du plasserer det i formen, da former det seg lettere til kantene.
    - Vaniljepulver får du kjøpt på helsekost-butikken. Hvis ikke du får tak i vaniljepulver bruker du vaniljesukker.

    Om meg

    glutenfrilivsstil

    Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her på bloggen min får du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. - Instagram: glutenfrilivsstil - Kontakt: kristin_on@hotmail.com

    Søk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no