• 28.08.2017
  • Grove fletterundstykker

    Goood mandag!
    Denne oppskriften på grove glutenfrie rundstykker er så god at jeg må dele den igjen! Dette er den aller beste glutenfrie baksten jeg har laget hittil. I tillegg er dem nesten like gode å ta opp fra frysen som de er ferske. Et tips er da å varme dem litt i microen, deretter steke dem midt i ovnen på 200 grader i ca 7 minutter. Mitt favoritt pålegg om dagen på disse rundstykkene er pesto med salatkylling, agurk, grønn paprika og crispy-salat.  Enjoy!!




















    OLYMPUS DIGITAL CAMERA








    Slik gjør du:
    - Start med trinn 1. La den stå på benken til alle ingrediensene er blitt bløte. (ca 10 min. gjerne enda lengre.) 
    - Begynn deretter på trinn 2. Mål opp havregryn, linfrø og solsikkekjerner. Kvern om til mel med hjelp av blender eller kvern. (Jeg bruker miniblender). Bland alt av det tørre i en stor bolle. Helst kjøkkenmaskin (med eltekrok). Varm opp melk og vann, rør ut honningen, tilsett oljen. Hell i væsken men ikke alt på en gang. Bland til en jevn deig, bland trinn 1 sammen med trinn 2. Deigen skal være ganske klissete. La deigen heve på et  lunt sted i ca 1 time.

    - Tips: bruk litt rismel eller olje på hendene hvis den er altfor klissete til å jobbe med. Hvis du velger å flette dem slik jeg gjorde kjevler du ut til en firkant, gjerne på en flat fjøl så du kan skjære med kniv. Flett en flette uten at deigen drar hull i kantene. skjær opp til den størrelsen du selv vil ha på rundstykkene. Hvis det blir vanskelig å lage flette av siste rest av deigen kan du kjevle deigen ut til en passe tykk firkant, bruke en rund skål og lag en pitabrød/minifoccacia variant. De blir absolutt like gode! (se bilde) Dekk rundstykkene med et klede og la dem etterheve i ca en halv time. ​(Smak og behag om du vil pensle med egg.) Rundstykkene stekes på nest nederste rille, 220 grader i 13-15 minutter. Sett ovnen på varmluft de siste 2-3 minuttene samtidig som du slipper ut litt damp. Dette gjør dem enda mer sprø.

    - Når rundstykkene er ferdig stekt anbefaler jeg å legge dem direkte over på rist. Når de er helt avkjølt legg dem i en lukket pose frysen, så kan du ta opp og nyte (ferske) rundtykker når du har lyst på.

    Trinn 1:
    50 g Havregryn, glutenfri 
    25 g Linfrø
    25 g Sesamfrø
    30 g Solsikkekjerner
    1 dl Varmt vann

    Trinn 2:
    40 g Havregryn, glutenfri 
    10 g Linfrø
    20 g Solsikkekjerner
    ♥ Semper grov mix 500 g
    70 g Rismel
    2 ss Fiberhusk
    2 ss Maisstivelse
    1/2 ts Salt
    1-2 ts Timian
    ♥ Gjær (tørrgjær) 1pk
    3 dl Lettmelk
    3 dl Varmt vann
    1 ts Honning
    2 ss Olje

    #groverundstykker #groveglutenfrierundstykker #glutenfri #glutenfritt #glutenfribakst

  • 18.08.2017
  • Grønn vitaminbombe

    - FREDAG - 
    Hva med en grønn vitaminbombe til å kickstarte helgen?!








    Ingredienser:
    ♥ 1/2 Avokado
    ♥ 1 Grønt eple (uten skall)
    ♥ Ananas, 2 cm skive
    ♥ 2 dl Mango, fryst
    ♥ Babyspinat, 1 neve
    ♥ 4 dl Grønnkål
    ♥ 2 dl Appelsinjuice
    ♥ Isbiter 6-8

    Tips:
    - Bruk en god appelsinjuice med fruktkjøtt. (Ikke billigvariantene)
    - Bruk en kraftig blender som tåler isbiter.
    - Ha gjerne isbiter i glasset når du serverer. Det gjør den ekstra kald og god. Hvis ikke den er kald blir den fort kvalmende.

     

  • 14.08.2017
  • Eple & Guava Yoghurt med Müsli & Bær

    - MANDAG -
    En god start på dagen er så viktig!  Mange hopper over frokosten fordi de ikke har tid eller fordi de har vendt seg til å ikke spise frokost. Yoghurt med
    müsli og bær er et perfekt frokosttips hvis du bare vil ha noe lett og enkelt. 








    #frokosttips #yoghurt #yoghurtmedmusli #bær

  • 04.08.2017
  • Peanøtt & sjokolade-is

    - FREDAG -
    God dag kjære lesere! I dag vil jeg dele en supergod isoppskrift. Er du redd for iskrem med mye sukker ville jeg testet ut denne!













    Ingredienser:
    ♥ 2 dl kremfløte (laktosefri)
    ♥ 40 g mørk sjokolade
    ♥ 1 ss kakaopulver
    ♥ 1 ts vaniljesukker
    ♥ 1 ts brunt sukker (lyst)

    ♥ 2 1/2 dl mandelmelk (usøtet)
    ♥ 2 ss peanøttsmør (usaltet)

    Topping:

    ♥ Saltet peanøtter, grovhakket
    ♥ Mørk sjokolade, smeltet

    Slik gjør du:
    - Varm opp kremfløten på svak varme, sammen med mørk sjokolade, kakaopulver, vaniljesukker og brunt sukker.

    - Når alt er rørt ut tar du kjelen av platen og tilsetter mandelmelk.

    - Ha peanøttsmør og sjokolademelken i en blender og mix. Ha i isformer og sett i frysen over natten.

    - Sett formene på benken, smelt sjokoladen på svak varme og hakk opp peanøtter. Dypp isen i sjokoladen og strø over peanøttene. Server med en gang.


     

    Om meg

    glutenfrilivsstil

    Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin, 22 år og bor i Skien sammen med min kjære samboer. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her på bloggen min får du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. Hope you enjoyy! Følg meg på instagram: glutenfrilivsstil Kontakt meg: kristin_on@hotmail.com

    Søk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no