• 31.07.2017
  • Chicken Tikka Masala Med Rødkålsalat

    God mandag, kjære lesere!
    Er det noe som er en stor middagsfavoritt hjemme hos oss så er det Tikka Masala. Chicken Tikka Masala er en av de mest populære indiske rettene. Det finnes utrolig mye valgmuligheter av ferdig pakker på butikken, men ikke alle er like gode eller helt glutenfrie. Vår favoritt om dagen er Santa Maria sin Chicken Tikka Masala. Mange stusser sikkert litt over å ha rødkål i salaten. Salaten ser ikke bare utrolig frisk ut, den smaker også supergodt!








    Ingredienser:
    ♥ Rucola
    ♥ Tomater
    ♥ Vestfoldsalat
    ♥ Agurk
    ♥ Rødkål
    ♥ 1 pose Santa Maria Chicken Tikka Masala
    ♥ 2 dl Crème Fraîche
    ♥ 1 dl Vann
    ♥ Kyllingfileter
    ♥ Yasmin ris


    #middagstips #chickentikka #chickentikkamasala #tikkamasala #glutenfri

  • 28.07.2017
  • Omelett med bacon & grønnsaker

    Denne omeletten er en sikker vinner om du har gjester på frokost eller lunsj. Server med nystekte rundstykker eller med et ferskt godt brød. Skjær opp litt agurk skiver og legg ved litt crispy salat. God helg!













    Ingredienser:
    ♥ 5 Egg
    ♥ 2-3 ss Melk
    ♥ Stjernebacon
    ♥ Rødløk
    ♥ Cherry tomater
    ♥ Paprika
    ♥ Brokkoli
    ♥ Norvegia, ost

    Slik gjør du:
    - Del baconpakken i to, stek dem til de er passe stekt i en stekepanne. Bruk en middels skål og visp sammen egg og melk.
    - Skjær opp grønnsakene i mindre biter, bland dem i eggerøren med unntak av cherry tomatene.   
    - Ha i eggerøren i en (mindre) paiform. Strø over litt revet ost + cherry tomatene. Stek omeletten ved 200 grader midt i ovnen 14-17 min.

    #omelett #glutenfri #glutenfrilivsstil

  • 26.07.2017
  • Blåbær & Bringebær Smoothie





    Ingredienser:
    ♥ 1 liten avokado
    ♥ 1 banan
    ♥ blåbær (fryst)
    ♥ bringebær (fryst)
    ♥ eplejuice

    Slik gjør du:

    - Bruk en blender (miniblender) putt alle ingrediensene oppi flasken etter rekkefølge, ca 50/50 med blåbær og bringebær, fyll opp med eplejuice.
    - Jo mer eplejuice jo tynnere og søtere blir smoothien. Vil du ha en tykk smoothie tar du litt mindre eplejuice. 

    #redberry #smoothie #laktosefri #glutenfri

  • 22.07.2017
  • Verdens Beste Snickerskake

    - LØRDAG -
    Denne kaken er himmelsk god! Salt + Søtt er alltid en god kombinasjon. Crispy havrebunn med karamell,
    toppet med mørk sjokolade og peanøtter. NAM!














    Ingredienser:
    Bunn:
    ♥ 120 g Havremel
    ♥ 1 ss Maisstivelse
    ♥ 2 ss Rismel
    ♥ 25 g Kokos
    ♥ 60 g Smør
    ♥ 1 ss Kokosolje, nøytral
    ♥ 4 ts Brunt sukker

    Karamellfyll:

    ♥ 60 g Smør
    ♥ 2 dl Sukker
    ♥ 1/2 ts Vaniljesukker
    ♥ 1 klype Flaksalt
    ♥ 1/2 dl Lys sirup
    ♥ 1/2 ts Honning
    ♥ 3 dl Kremfløte (laktosefri)

    Sjokolade topping:

    ♥ 2 ss Kokosolje, nøytral
    ♥ 100 g Mørk sjokolade 85%
    ♥ 50 g Lys sjokolade (g-fri)
    ♥ 2 ss Kakao
    ♥ 1 ts Lønnesirup
    ♥ 1/2 ts Vaniljesukker
    ♥ 1 klype Flaksalt
    ♥ Peanøtter, grovhakket

    Slik gjør du:

    - Bruk en 20x20 cm form med bakepapir i bunnen, sett ovnen på 180°.
    - Start med bunnen. Mål opp glutenfri havregryn, kvern om til mel ved hjelp av miniblender/kvern. Bland sammen alt det tørre i en middelsbakebolle. Smelt smør og kokosolje på lav temperatur og bland sammen med den tørre blandingen. Rør godt sammen ved hjelp av slikkepott. Hell blandingen over i formen, trykk ned med slikkepott, bruk litt tid og form til blandingen så bunnen blir jevn. Stek midt i ovnen i ca 10-12 minutter.

    - I mens bunnen er i ovnen fortsetter du over på karamellfyllet. Smelt smør i en kjele med svisikker bunn. Ha sukker, vaniljesukker, flaksalt og lys sirup i kjelen sammen med smøret. Rør godt om. Ha i kremfløten, sett opp temperaturen litt, rør godt om til blandingen blir jevn. La karamellblandingen småkoke på middels varme i ca 20-30 minutter. (Se det litt an)  Når bunnen har fått hvilt seg litt, og karamellblandingen er ferdig, heller du raskt over karamellblandingen. La formen avkjøles helt før du begynner på sjokoladetoppingen.

    - Sjokoladetopping: Smelt kokosolje sammen med sjokoladen i en kjele med svi-sikker bunn på lav temperatur. Ta kjelen av platen, ha i resten av ingrediensene bortsett fra peanøttene. Rør godt om til sjokoladen er helt klumpfri. Hell over formen, smør laget jevnt ved hjelp av slikkepott. Strø over grovhakket peanøtter, sett i kjøleskapet over natten. Ta formen ut av kjøleskapet litt (10-15 min). Bruk en skarp kniv og skjær opp i firkanter.


    #snickerskake #karamell #sjokolade #peanøtter #laktosefri #glutenfri

  • 15.07.2017
  • Frozen yogurt with berries

    - LØRDAG -
    Nyt en iskald fro-yo med bær. Superenkelt å lage, perfekt i sommervarmen!








    Ingredienser:
    ♥ 1/2 beger Gresk yoghurt m/ vanilje
    ♥ 1/2 dl Blåbær, fryst (+ noen hele)
    ♥ 1/2 dl Bringebær, fryst
    ♥ 3 dl Jordbær, fryst
    ♥ 1 liten sitronbåt (saften)
    ♥ 1 1/2 dl Eplejuice
    ♥ 1 ts Honning

    Slik gjør du:
    - Bruk en blender, miks alle ingrediensene sammen til en jevn og fin masse. Ha i isformer litt og litt, putt oppi noen hele blåbær i mellom lagene du har i is-massen. Sett i frysen over natten.

    #froyo #frozenyogurt #is #hjemmelagetis #ispinne #sommer

  • 11.07.2017
  • Fløtegratinerte poteter med hvitløk

    - TIRSDAG -
    Fløtegratinerte poteter passer til både kjøtt, fugl og fisk. Det er så enkelt å lage og så mye mer smakfullt enn de pakkene du får kjøpt ferdig.
    Jeg anbefaler å bruke kokefaste amandine poteter. Oppskriften kommer litt an på hvor store poteter du kjøper og hvor stor form du velger.

















    Ingredienser:

    ♥ Hvitløk (1-2 fedd)
    ♥ Olivenolje
    ♥ Amandine poteter
    ♥ Kremfløte (laktosefri eller vanlig)
    ♥ Chicken & steak krydder
    ♥ Timian
    ♥ Pepper, grovkvernet
    ♥ Himalayasalt
    ♥ Ost (Norvegia)


    Slik gjør du:


    - Sett ovnen på 200°. Smør formen med litt olivenolje, finhakk hvitløk og fordel jevnt i formen. Skrell potetene og skjær dem opp i passe tykke skiver. (som på bildet) Fordel potetskivene jevnt i formen med de tykkeste skivene i bunn.

    - Ha over kremfløten så det dekker godt rundt potetene i bunnen og litt til. (Til denne formen brukte jeg nesten en hel boks.) Strø over krydderet.

    - Sett formen midt i ovnen i ca 33 minutter. Ta formen ut, strø over litt revet ost, sett formen inn igjen i ca 7 - 10 minutter.

     

  • 06.07.2017
  • Lemon & Ginger Lemonade

    - When life gives you lemons, make lemonade...








    Ingredienser:
    ♥ Vann, 1 liter
    ♥ Honning, 8 ss
    ♥ Ingefær, 2 ts
    ♥ Sitronsaft, ca 3 dl (5-7 sitroner)
    ♥ Limesaft, 1 lime
    ♥ 1 dl Appelsinjuice
    ♥ Isbiter

    ♥ Mynte (Pynt)

    Slik gjør du:

    - Skrell og finrasp ingefær. Ha 3 dl vann, honning og ingefær i en blender. Mix til alt er godt blandet. 

    - Bruk sitronpresse og press saften fra lime og sitronene til du får ca 3 dl. 

    - Sil begge blandingene over i en stor mugge. Ha oppi resten av vannet (7 dl) + appelsinjuice og isbiter. 

    - Server med isbiter, mynte og noen sitron eller lime skiver.

    Tips: Det er opp til hver enkelt hvor syrlig smak du liker. Juster med sitronsaften eller honningen.

    Enjoy!


    #lemonade #sitronlemonade #ingefær #lime #sitron #drikke

     

  • 03.07.2017
  • Avokado & Strawberry Smoothie with Mint

    - MANDAG -
    Er du glad i avokado kommer du til å elske denne smoothien! 







    Ingredienser:

    ♥ 1 liten, Avokado
    ♥ 1 båt, Sitron
    ♥ 1/2 Banan (grønn)
    ♥ 1 dl Eplejuice
    ♥ 1/2 dl Appelsinjuice
    ♥ 10 Mynteblader
    ♥ Jordbær, fryst

    Slik gjør du:
    Bruk miniblender, følg rekkefølgen. Fyll opp med jordbær. Mix, ha i et stort glass. (Eller 2 vanlige glass)
    Enjoy!

    Om meg

    glutenfrilivsstil

    Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin, 22 år og bor i Skien sammen med min kjære samboer. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her på bloggen min får du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. Hope you enjoyy! Følg meg på instagram: glutenfrilivsstil Kontakt meg: kristin_on@hotmail.com

    Søk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no