• 31.01.2017
  • Kristin's havrecookies med sjokolade

    Denne oppskriften ble suuperduuper god! Disse cookies'ene er perfekte til å ha med i matpakken, når du fyser på noe søtt eller på bordet når det kommer gjester. Jeg har valgt å bruke kokosolje inntil smør, dette gjør det litt sunnere. Jeg har valgt å bruke litt brunt sukker inntil hvitt sukker, dette gir veldig god smak. Et stort tips til de som baker glutenfritt: kjøp det du kan i en Asia-butikk! Rismel kan du få til en veldig rimelig pris på Asia butikker, samtidig får du store poser. Kokosolje får du også veldig billig. Når cookies'ene er ferdig stekt anbefaler jeg å la de hvile på rist til de blir kalde, deretter legge dem i en lukket pose i frysen. De er like gode å varme på som når de kommer ferske rett fra ovnen. 




    Ingredienser:
    ♥ 60 g smør (romtemperert)
    ♥ 40 g kokosolje
    ♥ 60 g hvitt sukker
    ♥ 50 g brunt sukker (40g går også bra, blir litt mindre søtt)
    ♥  1 egg 
    ♥ 100 g mørk sjokolade (70% kakao)
    ♥ 100 g glutenfri havregryn
    ♥ 50 g rismel
    ♥ 2o g kokosmel
    ♥ 1 ts bakepulver
    ♥ 1/2 ts vaniljesukker

    ♥ 1 ts kakao



    Slik gjør du:
    Smelt sjokolade på lav varme (eller i vannbad).Visp smør, kokosolje og sukker til den blir klimpfri.
    Visp inn egg og smeltet sjokolade. Bland inn alt det tørre til du får en jevn deig.
    Avkjøl noen minutter i kjøleskap så blir deigen lettere å jobbe med. Legg bakepapir på to stekebrett,
    rull små kuler og trykk dem ned med en stekespade til de blir litt flatere. (hvis dette blir vanskelig
    kan det hjelpe å sette brettet inn i ovnen noen sekunder først.)
    Stekes på 180° i ca 8 min. (Blir ca 32 cookies) 
    - Tips: Hakk litt lys sjokolade å legg oppå hver cookie rett før steking.
    Kan også tilsette litt nøtter i deigen.







    #havrecookies #glutenfri #sjokoladecookies

  • 29.01.2017
  • Verdens beste havrepannekaker

    Disse havrepannekakene er bare sååå gode! De er i tillegg sukkerfri og fri for hvetemel, spis med god samvittighet! Perfekte til kveldsmat eller til helgefrokosten. Super enkle å lage og passer til både store og små!





    Ingredienser:

    ♥ 50g havregryn (glutenfri)
    ♥ 10g kokosmel
    ♥ 1/2 ts bakepulver
    ♥ Et lite dryss kanel
    ♥ 1/2 - 1 ts sukrin gold
    ♥ 2 store egg
    ♥ 1 dl lettmelk


    Slik gjør du:
    Bruk en miniblender eller en kvern for å lage mel av 50g havregryn. Bland alt det tørre i en bolle. Bland egg og melk i en annen bolle. Spe på med melblandingen litt og litt for å få røren klumpfri. La røren stå i noen minutter før du begynner å steke dem. Bruk litt smør til steking og lag små runde pannekaker. De blir saftigere hvis du passer på å steke dem kort på hver side. Pannekakene er veldig gode inntil bær, jeg har valgt halvfrosne blåbær med litt sjokolade.  (Dropp sjokoladen hvis du vil ha dem helt sukkerfrie) 









    #havrepannekaker #glutenfri #sukkerfri

    Om meg

    glutenfrilivsstil

    Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin, 22 år og bor i Skien sammen med min kjære samboer. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her på bloggen min får du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. Hope you enjoyy! Følg meg på instagram: glutenfrilivsstil Kontakt meg: kristin_on@hotmail.com

    Søk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no