hits
  • 14.11.2017,09:14
  • Energibarer med mørk sjokolade, tranebær & nøtter

    - TIRSDAG -
    Sunne og gode energibarer er så enkelt å lage selv! 
    Perfekt når du trenger litt energiboost før trening, eller når det blir litt for mange timer mellom lunsj og middag.




















    Ingredienser:

    ♥ 40 g Hasselnøtter
    ♥ 45 g Macadamia nøtter
    ♥ 30 g Mandler
    ♥ 2 Riskaker (glutenfri)
    ♥ 50 g Tranebær
    ♥ 150 g Havregryn (glutenfri)
    ♥ 30 g Kokosflak
    ♥ 3 ss Kokosolje
    ♥ 1 ss Honning
    ♥ 2 ss Vann
    ♥ 2 klyper Salt
    ♥ 2 store Egg
    ♥ 100 g Mørk sjokolade, 70%

    Slik gjør du:
    - Hakk opp nøttene med en skarp kniv, deretter skjærer du opp riskakene i små biter.
    - Smelt kokosolje på svak varme i en liten kjele. Ha i honning, vann og salt. Rør alt sammen med en slikkepott.
    - Ha den våte blandingen i en middelsbakebolle. Tilsett eggene og visp alt sammen med en gaffel.
    - Ha i havregryn, rør godt om. Deretter resten av ingrediensene. (Bortsett fra sjokoladen).
    - Bruk et stekebrett med bakepapir. Form til 8 barer. Stek dem midt i ovnen på 200° i ca 12 minutter.
    - Avkjøl barene på rist før du har over smeltet sjokolade. Legg dem i kjøleskapet litt til sjokoladen stivner.

    Tips:
    - Oppbevares best i en lukket boks i kjøleskapet.

     

  • 03.11.2017,08:32
  • Smoothie bowl med hjemmelaget granola

    - FREDAG -
    God morgen, kjære lesere! Det er så deilig med en frisk start på dagen, er dere ikke enig?!





    Ingredienser:
    ♥ 1/2 Avokado
    ♥ 1 ts Sitrontran
    ♥ 1/2 banan (grønn)
    ♥ 2  1/2 dl jordbær, fryst
    ♥ 1 dl Mango, fryst
    ♥ 1/2 dl blåbær, fryst
    ♥ 2 dl Appelsinjuice
    ♥ 1/2 dl Kokosmelk
    ♥ 1 ss Kakaonibs

    Topp:
    ♥ Granola fra forrige innlegg
    ♥ Bringebær
    ♥ Blåbær

  • 01.11.2017,11:03
  • Granola med gresskarkjerner, mango, gojibær, kokos og hasselnøtter

    - ONSDAG -
    Hva er vel bedre enn crunchy hjemmelaget granola til topping på smoothie'en?!
    Granola er superenkelt å lage selv, og noe av det beste er at du kan velge hvor mye søtning og fett den inneholder.




















    Ingredienser:
    ♥ 100 g Havregryn, glutenfri
    ♥ 50 g Gresskarkjerner
    ♥ 40 g Solsikkekjerner
    ♥ 30 g Kokosflak
    ♥ 25 g Gojibær
    ♥ 45 g tørket Mango
    ♥ 35 g Hasselnøtter
    ♥ 1 ss Kokosolje
    ♥ 1 ts Honning
    ♥ 1/2 dl Eplejuice

    Slik gjør du:

    - Bruk en kniv og hakk opp hasselnøtter og tørket mango. Ha i en middelsbakebolle. Tilsett resten av de tørre ingrediensene.

    - Bruk en liten kjele og varm opp: kokosolje, honning og eplejuice. Ta av platen når alt er smeltet og rørt sammen. Bland væsken i den tørre blandingen og rør godt med en slikkepott. 

    - Bruk et stekebrett med bakepapir, ha blandingen jevnt over  på papiret. Stek midt i ovnen på 180° i 10-13 minutter. Etter 8 minutter setter du på varmluft. Rør innimellom med en tresleiv. Slipp ut damp de siste minuttene. Ha bakepapiret med den ferdigstekte blandingen over på rist. La granola'en bli helt avkjølt.

    - Oppbevares tørt i en lukket boks eller krukke. 

     

  • 11.10.2017,15:06
  • Biffsalat med chili og nystekte horn

    - ONSDAG -
    Hvis du vil imponere med noe som er godt men samtidig super-enkelt å lage anbefaler jeg denne salaten! Hvem liker vel ikke en herlig, sprø og saftig biffsalat med nystekte horn? Salaten passer godt til lunsj, men også som en lett middag.








    Ingredienser:

    ♥ Biff
    ♥ Pepper & salt
    ♥ Hjertesalat
    ♥ Rucola
    ♥ Vestfoldsalat
    ♥ Paprika, grønn
    ♥ Sukkererter
    ♥ Cherrytomater
    ♥ Agurk
    ♥ Reddiker
    ♥ Chili

  • 25.09.2017,10:21
  • Energibarer med tørket mango, kokos, mandler og mørk sjokolade

    - MANDAG -
    Er ukedagene hektiske og får du dårlig tid til å få i deg mat? Da har man lett for å gå sulten og fyse på usunn og fet mat. Energibarer gir ikke bare energi, de holder deg også mett. Supert som mellommåltid, før trening eller som tursnacks!


















    Til 8 barer trenger du:
    ♥ 80 g Mandler
    ♥ 10 g Pistasjnøtter
    ♥ 2 Riskaker (g-fri)
    ♥ 50 g Mango, tørket
    ♥ 60 g Rosiner
    ♥ 30 g Kokosflak

    ♥ 150 g Havregryn (g-fri)
    ♥ 3 ss Kokosolje
    ♥ 2 ss Honning
    ♥ 2 ts Peanøttsmør
    ♥ 2 Klyper havsalt
    ♥ 2 Egg, store
    ♥ 100 g Mørk sjokolade (g-fri)

    Slik gjør du:

    - Hakk opp mandler og pistasjnøtter med en skarp kniv, deretter skjærer du opp riskakene og magoen i små biter.
    - Smelt kokosolje på svak varme i en liten kjele. Ha i honning, peanøttsmør og salt. Rør alt sammen med en slikkepott.
    - Ha blandingen i en middelsbakebolle. Tilsett eggene og visp alt sammen med en gaffel.
    - Ha i havregryn og rør om. Deretter resten av ingrediensene. (utenom sjokoladen).
    - Bruk et stekebrett med bakepapir. Form til 8 barer. Stek dem midt i ovnen på 200° i ca 10-15 minutter. (12)
    - Avkjøl barene på rist før du har over smeltet sjokolade. Legg dem i kjøleskapet litt til sjokoladen stivner.

    Tips:
    - Jeg bruker Helios sitt peanøttsmør, grovt og usaltet.
    - Pakk barene inn i litt bakepapir som på bildet, så slipper du kliss på fingrene.

    - Oppbevares best i en lukket boks i kjøleskapet.


    #energibar #energibarer #energybarer #glutenfri 

  • 28.08.2017,13:47
  • Grove fletterundstykker

    Goood mandag!
    Denne oppskriften på grove glutenfrie rundstykker er så god at jeg må dele den igjen! Dette er den aller beste glutenfrie baksten jeg har laget hittil. I tillegg er dem nesten like gode å ta opp fra frysen som de er ferske. Et tips er da å varme dem litt i microen, deretter steke dem midt i ovnen på 200 grader i ca 7 minutter. Mitt favoritt pålegg om dagen på disse rundstykkene er pesto med salatkylling, agurk, grønn paprika og crispy-salat.  Enjoy!!




















    OLYMPUS DIGITAL CAMERA








    Slik gjør du:
    - Start med trinn 1. La den stå på benken til alle ingrediensene er blitt bløte. (ca 10 min. gjerne enda lengre.) 
    - Begynn deretter på trinn 2. Mål opp havregryn, linfrø og solsikkekjerner. Kvern om til mel med hjelp av blender eller kvern. (Jeg bruker miniblender). Bland alt av det tørre i en stor bolle. Helst kjøkkenmaskin (med eltekrok). Varm opp melk og vann, rør ut honningen, tilsett oljen. Hell i væsken men ikke alt på en gang. Bland til en jevn deig, bland trinn 1 sammen med trinn 2. Deigen skal være ganske klissete. La deigen heve på et  lunt sted i ca 1 time.

    - Tips: bruk litt rismel eller olje på hendene hvis den er altfor klissete til å jobbe med. Hvis du velger å flette dem slik jeg gjorde kjevler du ut til en firkant, gjerne på en flat fjøl så du kan skjære med kniv. Flett en flette uten at deigen drar hull i kantene. skjær opp til den størrelsen du selv vil ha på rundstykkene. Hvis det blir vanskelig å lage flette av siste rest av deigen kan du kjevle deigen ut til en passe tykk firkant, bruke en rund skål og lag en pitabrød/minifoccacia variant. De blir absolutt like gode! (se bilde) Dekk rundstykkene med et klede og la dem etterheve i ca en halv time. ​(Smak og behag om du vil pensle med egg.) Rundstykkene stekes på nest nederste rille, 220 grader i 13-15 minutter. Sett ovnen på varmluft de siste 2-3 minuttene samtidig som du slipper ut litt damp. Dette gjør dem enda mer sprø.

    - Når rundstykkene er ferdig stekt anbefaler jeg å legge dem direkte over på rist. Når de er helt avkjølt legg dem i en lukket pose frysen, så kan du ta opp og nyte (ferske) rundtykker når du har lyst på.

    Trinn 1:
    50 g Havregryn, glutenfri 
    25 g Linfrø
    25 g Sesamfrø
    30 g Solsikkekjerner
    1 dl Varmt vann

    Trinn 2:
    40 g Havregryn, glutenfri 
    10 g Linfrø
    20 g Solsikkekjerner
    ♥ Semper grov mix 500 g
    70 g Rismel
    2 ss Fiberhusk
    2 ss Maisstivelse
    1/2 ts Salt
    1-2 ts Timian
    ♥ Gjær (tørrgjær) 1pk
    3 dl Lettmelk
    3 dl Varmt vann
    1 ts Honning
    2 ss Olje

    #groverundstykker #groveglutenfrierundstykker #glutenfri #glutenfritt #glutenfribakst

  • 14.08.2017,08:10
  • Eple & Guava Yoghurt med Müsli & Bær

    - MANDAG -
    En god start på dagen er så viktig!  Mange hopper over frokosten fordi de ikke har tid eller fordi de har vendt seg til å ikke spise frokost. Yoghurt med
    müsli og bær er et perfekt frokosttips hvis du bare vil ha noe lett og enkelt. 








    #frokosttips #yoghurt #yoghurtmedmusli #bær

  • 28.07.2017,13:36
  • Omelett med bacon & grønnsaker

    Denne omeletten er en sikker vinner om du har gjester på frokost eller lunsj. Server med nystekte rundstykker eller med et ferskt godt brød. Skjær opp litt agurk skiver og legg ved litt crispy salat. God helg!













    Ingredienser:
    ♥ 5 Egg
    ♥ 2-3 ss Melk
    ♥ Stjernebacon
    ♥ Rødløk
    ♥ Cherry tomater
    ♥ Paprika
    ♥ Brokkoli
    ♥ Norvegia, ost

    Slik gjør du:
    - Del baconpakken i to, stek dem til de er passe stekt i en stekepanne. Bruk en middels skål og visp sammen egg og melk.
    - Skjær opp grønnsakene i mindre biter, bland dem i eggerøren med unntak av cherry tomatene.   
    - Ha i eggerøren i en (mindre) paiform. Strø over litt revet ost + cherry tomatene. Stek omeletten ved 200 grader midt i ovnen 14-17 min.

    #omelett #glutenfri #glutenfrilivsstil

  • 14.05.2017,09:56
  • Havregrøt med bær, sukker & kanel

    God søndag!
    Ingenting er som en skål havregrøt med bær på en sen søndags morgen.










    Ingredienser:
    ♥ Havregryn, glutenfri, ca 100 g
    ♥ Lettmelk, laktosefri, ca 5 dl
    ♥ Matfløte, laktosefri, 1 ss
    ♥ Sukker/sukrin
    ♥ Kanel
    ♥ Smør, Brelett

    ♥ Bær, de du liker best!

    Slik gjør du:
    - Bruk en liten kjele med svisikker bunn. Vei opp ca 50 g havregryn, ha i kjelen. Vei opp ca 50 g havregryn til og kvern om til mel ved hjelp av miniblender eller kvern. Ha i kjelen og tilsett ca halvparten av melken + 1 ss fløte. La grøten tykne under stadig omrøring. Spe på med resten av melken. Når grøten er passe tykk er den ferdig. Strø over valgfri søtning, kanel, smør og bær.

    - Hvis du tåler laktose bruker du bare vanlig lettmelk og fløte.

    #havregrøt #glutenfri #laktosefri #bær

  • 05.05.2017,11:56
  • Mini Foccacia med soltørkede tomater

    Lyst til å overraske med noe digg til lunsj i helgen? Da må du prøve disse supergode mini foccacia'ene fylt med kylling, rødløk, agurk, mais, paprika og salatblader. God helg!







    Ingredienser:
    ♥ 500 g Semper fin mix
    ♥ 100 g Jyttemel
    ♥ 50 g Havremel
    ♥ 2 ss Maisstivelse
    ♥ 2 ss Fiberhusk

    ♥ 1 ss Timian
    ♥ 1 pk Tørrgjær

    ♥ 1/2 ts Sukker
    ♥ 1 ts Salt
    ♥ ca 5 dl Vann, lunket
    ♥ 2 ss Smør, smeltet eller flytende
    ♥ 2 ss Olivenolje

    ♥ Soltørkede tomater
    ♥ Flaksalt

    Slik gjør du:
    - Vei opp glutenfri havregryn. Kvern om til mel ved hjelp av kvern/ miniblender. Bland sammen alt det tørre (bortsettfra soltørkede tomater) i en stor bakebolle (kjøkkenmaskin). Mål opp vann, tilsett smør og olivenolje. Bland det våte i det tørre, kjør noen runder i kjøkkenmaskin. Bruk slikkepott for å samle deigen litt, kjør i kjøkkenmaskin til deigen er fin. La heve under plast i ca 1 time.

    - Bruk en kjevle og kjevle deigen til en passe størrelse. Bruk en liten skål/stor kopp eller lignende til å stikke ut mellom små rundinger. Legg foccacia'ene på et stekebrett med bakepapir. Bruk en spisepinne og stikk små hull i dem, putt soltørkede tomater i noen av hullene. Bruk godt med olivenolje som du pensler over, deretter strø over litt flaksalt. La dem etterheve lunt i ca 45-60 minutter.

    - Stek mini-foccacia'ene nederst i ovenen på 225 grader i ca 12-16 minutter.

    #minifoccacia #foccacia #glutenfrifoccacia #glutenfri #glutenfritt


     

  • 02.04.2017,16:04
  • Yoghurt med granola

    Noe av det beste jeg vet er friske bær sammen med en nydelig yoghurt toppet med crispy granola. Aller helst hjemmelaget. Granola'en er fra forrige helgs oppskrift. Jeg valgte min yndlings Skyr, fersken & bringebær.





    #hjemmelagetgranola #yoghurt #granola #bær #glutenfri

  • 25.03.2017,11:34
  • Hjemmelaget granola

    Goood lørdag!
                                                                                                                                                                   
    Granola er perfekt til frokost! Sammen med yoghurt og bær eller som topping på smoothien. Det beste med å lage den selv er at du bestemmer hvilke ingredienser du selv vil ha og hvor mye fett ogsukker du tilsetter. Denne oppskriften er kjempe god og virkelig verdt å prøve! Hjemmelaget granola
    kan også være et superkoselig gave-tips 






    Ingredienser:
    ♥ 130 g Havregryn (g-fri)
    ♥ 25 g Solsikkekjerner
    ♥ 30 g Sesamfrø
    ♥ 25 g Mandler
    ♥ 7-8 stk Pistasjnøtter
    ♥ 1 ss Kokosolje
    ♥ 2 ts Honning
    ♥ 1/2 dl Eplejuice
    ♥ 10 g Tranebær (tørket)
    ♥ 20 g Rosiner
    ♥ 1-2 ss Kokosflak
    ♥ 30 g Gojibær


    Slik gjør du:

    - Bruk en kniv og hakk opp: solsikkekjerner, mandler og pistasjnøtter. Ha i en middelsbakebolle. Tilsett havregryn og sesamfrø.

    - Bruk en liten kjele og varm opp: kokosolje, honning og eplejuice. Ta av platen når alt er smeltet og rørt sammen. Bland væsken i den tørre blandingen og rør godt med en slikkepott. 

    - Bruk et stekebrett med bakepapir, ha blandingen jevnt over  på papiret. Stek midt i ovnen på 180° i 10-13 minutter. Følg med på slutten av steketiden. Ha bakepapiret med den ferdigstekte blandingen over på rist. La det bli helt avkjølt.

    - Bruk en kniv og hakk opp tranebær, rosiner og gojibær. Når blandingen er helt avkjølt heller du alt over i en ny eller tørr bakebolle. Tilsett tranebær, rosiner, gojibær og kokosflak. Rør godt om, ha i en lukket boks eller krukke. 
    Enjoy!













    #granola #hjemmelaget #frokostblandning #glutenfri

  • 09.02.2017,12:52
  • Sprø og supergode knekkebrød!

    - TORSDAG -
     Er du lei brød om dagen? Da kan knekkebrød være et godt alternativ. Disse kan du spise med god samvittighet da de er supersunne! De holder seg godt i en lukket boks men også veldig fine å fryse. Personlig synes jeg disse hjemmelagde knekkebrødene er kjempe gode med brunost. 




    Ingredienser:
    ♥ 5 dl havregryn (glutenfri)
    ♥ 1,5 dl sesamfrø
    ♥ 2 dl solsikkekjærner 
    ♥ 1,5 dl linfrø
    ♥ 2 ts shiafrø
    ♥ 1 ts salt
    ♥ 1 ts honning
    ♥ 5 dl varmt vann

    Slik gjør du:

    Sett stekeovnen på 180°. Start med havregryn, mål opp 4 dl, kvern om til mel med blender eller kvern. Du kan kverne alle 5 dl med havregryn, hvis ikke du vil ha noen hele havregryn i knekkebrødene. Jeg pleier å hakke opp solsikkekjærnene. Bland alt det tørre i en bolle, rør en ts honning i  5dl varmt vann, bland det tørre sammen med vannet når honningen er rørt ut. Bland godt sammen og la deigen stå i 15 min. Bruk  en slikkepott for å fordele deigen jevnt utover på et bakepapir. (Deigen skal være svært klissete.) Prøv å fordel så tynt som mulig uten å dra hull. Til info: dette tar litt tid. Blir 2 brett. Stek i 10 min + 30 min. (Etter 10 min skjærer du opp firkantede knekkebrød) Slipp dampen ofte ut på slutten av steketiden + varmluft for å få dem så sprø som mulig.







    #knekkebrød #suntoggodt #glutenfri #økologisk

  • 29.01.2017,21:40
  • Verdens beste havrepannekaker

    Disse havrepannekakene er så gode! Perfekte til kveldsmat eller til helgefrokosten. Super enkle å lage og passer til både store og små!



    Ingredienser:

    ♥ 50g havregryn (glutenfri)
    ♥ 10g kokosmel
    ♥ 1/2 ts bakepulver
    ♥ Et lite dryss kanel
    ♥ 1/2 - 1 ts sukrin gold
    ♥ 2 store egg
    ♥ 1 dl lettmelk

    Slik gjør du:

    Bruk en miniblender eller en kvern for å lage mel av 50g havregryn. Bland alt det tørre i en bolle. Bland egg og melk i en annen bolle. Spe på med melblandingen litt og litt for å få røren klumpfri. La røren stå i noen minutter før du begynner å steke dem. Bruk litt smør til steking og lag små runde pannekaker. De blir saftigere hvis du passer på å steke dem kort på hver side. Pannekakene er veldig gode inntil bær, jeg har valgt halvfrosne blåbær med litt sjokolade. 
    #hav

    Om meg

    glutenfrilivsstil

    Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin, 22 år og bor i Skien sammen med min kjære samboer. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her på bloggen min får du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. Hope you enjoyy! Følg meg på instagram: glutenfrilivsstil Kontakt meg: kristin_on@hotmail.com

    Søk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no