• 22.07.2017,17:15
  • Verdens Beste Snickerskake

    - LØRDAG -
    Denne kaken er himmelsk god! Salt + Søtt er alltid en god kombinasjon. Crispy havrebunn med karamell,
    toppet med mørk sjokolade og peanøtter. NAM!














    Ingredienser:
    Bunn:
    ♥ 120 g Havremel
    ♥ 1 ss Maisstivelse
    ♥ 2 ss Rismel
    ♥ 25 g Kokos
    ♥ 60 g Smør
    ♥ 1 ss Kokosolje, nøytral
    ♥ 4 ts Brunt sukker


    Karamellfyll:
    ♥ 60 g Smør
    ♥ 2 dl Sukker

    ♥ 1/2 ts Vaniljesukker
    ♥ 1 klype Flaksalt
    ♥ 1/2 dl Lys sirup
    ♥ 1/2 ts Honning

    ♥ 3 dl Kremfløte (laktosefri)

    Sjokolade topping:
    ♥ 2 ss Kokosolje, nøytral
    ♥ 100 g Mørk sjokolade 85%
    ♥ 50 g Lys sjokolade (g-fri)
    ♥ 2 ss Kakao
    ♥ 1 ts Lønnesirup
    ♥ 1/2 ts Vaniljesukker
    ♥ 1 klype Flaksalt
    ♥ Peanøtter, grovhakket


    Slik gjør du:
    - Bruk en 20x20 cm form med bakepapir i bunnen, sett ovnen på 180°.
    - Start med bunnen. Mål opp glutenfri havregryn, kvern om til mel ved hjelp av miniblender/kvern. Bland sammen alt det tørre i en middelsbakebolle. Smelt smør og kokosolje på lav temperatur og bland sammen med den tørre blandingen. Rør godt sammen ved hjelp av slikkepott. Hell blandingen over i formen, trykk ned med slikkepott, bruk litt tid og form til blandingen så bunnen blir jevn. Stek midt i ovnen i ca 10-12 minutter.

    - I mens bunnen er i ovnen fortsetter du over på karamellfyllet. Smelt smør i en kjele med svisikker bunn. Ha sukker, vaniljesukker, flaksalt og lys sirup i kjelen sammen med smøret. Rør godt om. Ha i kremfløten, sett opp temperaturen litt, rør godt om til blandingen blir jevn. La karamellblandingen småkoke på middels varme i ca 20-30 minutter. (Se det litt an)  Når bunnen har fått hvilt seg litt, og karamellblandingen er ferdig, heller du raskt over karamellblandingen. La formen avkjøles helt før du begynner på sjokoladetoppingen.

    - Sjokoladetopping: Smelt kokosolje sammen med sjokoladen i en kjele med svi-sikker bunn på lav temperatur. Ta kjelen av platen, ha i resten av ingrediensene bortsett fra peanøttene. Rør godt om til sjokoladen er helt klumpfri. Hell over formen, smør laget jevnt ved hjelp av slikkepott. Strø over grovhakket peanøtter, sett i kjøleskapet over natten. Ta formen ut av kjøleskapet litt (10-15 min). Bruk en skarp kniv og skjær opp i firkanter.


    #snickerskake #karamell #sjokolade #peanøtter #laktosefri #glutenfri

  • 31.05.2017,13:56
  • Low Carb Chocolate Cake

    - ONSDAG - 
    Denne kaken er så vanvittig god! Du vil ikke tro at den nesten er helt sukkerfri og et mye sunnere alternativ til sjokoladekake. Server med friske jordbær og nyt med god samvittighet!








    Ingredienser:
    ♥ 4 Egg
    ♥ 100 g Sukrin Gold
    ♥ 50 g Havremel, g-fri
    ♥ 1 ss Maisstivelse
    ♥ 2 ts Vaniljesukker
    ♥ 1/2 ts Bakepulver
    ♥ 1 Klype salt
    ♥ 4 ss Kakao
    ♥ 120 g Smør (smeltet)
    ♥ 50 g Sjokolade 85 % (smeltet)


    Slik gjør du:
    - Sett ovnen på 180°.
    - Bruk en middelsbakebolle + håndmikser, mix sammen egg og sukrin gold. Ha oppi alt det tørre, deretter smeltet smør + sjokolade.
    - Stek sjokoladekaken midt i ovnen i ca 30-35 minutter. (Sjekk med en tannpirker)

    #lowcarb #lowcarbchocolatecake #chocolatecake #sjokoladekake #glutenfri

  • 26.05.2017,18:08
  • Panna Cotta med Mango & Ananas coulis

    - FREDAG - 
    Lyst til å overraske med en supergod og frisk dessert i helgen? Da burde du teste ut denne oppskriften! SÅ enkelt å lage!








    Ingredienser:
    Vaniljepudding:
    ♥ 3 gelatinplater
    ♥ 3 dl laktosefri kremfløte
    ♥ 1 vaniljestang
    ♥ 1 1/2 ss sukker
    ♥ 1 ss honning
    ♥ limeskall


    Mango & Ananas coulis:
    ♥ Mango
    ♥ Ananas
    ♥ Litt appelsinjuice

    ♥ Mynteblader til pynt (valgfritt)

    Slik gjør du:
    - Start med gelatinplatene. Legg dem i en skål i kaldt vann.

    - Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha i en liten kjele. (Helst med en svi-sikker bunn) Deretter tar du litt revet limeskall, sukker, honning og kremfløte i kjelen. Varm forsiktig opp uten at det koker. Rør ofte i fløteblandingen så ikke det svir seg. La fløteblandingen stå å trekke under omrøring i ca 5-7 minutter.

    - Rør inn gelatinplatene, sil blandingen over et desilitermål. Bruk 4 glassformer, fordel jevnt over i formene. La dem stå på benken i ca 20 minutter før du setter dem inn i kjøleskapet. (Etter ca 4-5 timer er dem stivnet, la dem gjerne stå lenger eller over natten.)

    - Bruk en blender, mix sammen litt mango og annanas + litt appelsinjuice. Hell over formene minst en halv time før servering.

    #pannacotta #laktosefri #glutenfri 

  • 15.05.2017,20:23
  • Gulrot cupcakes til 17. mai!

    Disse gulrot cupcakes'ene er så vanvittig gode!
    Virkelig verdt å prøve om du er glutenallergiker eller ei! Fløyelsmyk vaniljekrem med et hint lime toppet med friske bær. Nam! 





     



    Oppskriften er til 6 cupcakes.

    Ingredienser:
    ♥ 3 egg
    ♥ 130 g sukker
    ♥ 1 gulrot, finraspet
    ♥ 1 ss olje
    ♥ 50 g havremel, glutenfritt
    ♥ 30 g kokosmel
    ♥ 1/2 ts kanel
    ♥ 1/2 ts kardemomme
    ♥ 1 ts vaniljesukker
    ♥ 1 ts bakepulver
    ♥ 1 ss maisstivelse


    Vaniljekrem:
    ♥ 50 g smør, romtemperert
    ♥ 100 g philadelphia, laktosefri

    ♥ 2 ts vaniljesukker
    ♥ Revet limeskall (2-3 klyper)
    ♥ Limedråper (ca 25)
    ♥ ca 150 g melis


    Slik gjør du:
    - Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha oppi finrevet gulrot og olje. Bland alt det tørre i et dl-mål, rør godt. Ha det tørre litt og litt i røra, mix til en jevn deig. 
    - Sett ovnen på 180°. Hell røra i 6 former. (ca 3/4 i hver form) Stek cupcakes'ene midt i ovnen i ca 15-20 minutter.
    - La dem avkjøles helt før du smører på vaniljekremen.

    #cupcakes #gulrotcupcakes #glutenfricupcakes #glutenfri #laktosefri

  • 31.03.2017,16:45
  • Verdens beste glutenfri Brownies

    God fredag!
    Hvis du har lyst til å lage noe digg i helgen MÅ du prøve denne oppskriften på brownies!
    Brownies er noe av det beste jeg vet og er alltid en sikker vinner når jeg har jentene på besøk. 






    Ingredienser: 
    ♥ 150 g smør
    ♥ 40 g kokosolje 
    ♥ 200 g mørk sjokolade (minst 70%)
    ♥ 4 egg
    ♥ 280 g sukker
    ♥ 35 g havremel (g-fri)
    ♥ 3 ss rismel
    ♥ 2 ss kokosmel
    ♥ 1 ss maisstivelse
    ♥ 1 ts fiberhusk
    ♥ 2 ts vaniljesukker
    ♥ 3 ss kakao
    ♥ Melis (pynt)


    Slik gjør du:
    - Smelt smør, kokosolje og mørk sjokolade på svak varme i en svisikker kjele.
    - Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn smør 0g sjokoladeblandingen, deretter resten av det tørre. (Bruk en miniblender/kvern og kvern om glutenfri-havregryn til mel.) Miks til en jevn deig.
    - Bruk en form med bakepapir i bunnen. (Liten langpanne) Stekes midt i oven, 180° i ca 20 minutter.
    - La kaken bli helt avkjølt på benken. Sett kaken inn i kjøleskapet i noen timer før du skjærer den opp i firkanter og serverer. Den er også super å lage kvelden før.


    #glutenfri #brownies #glutenfribrownies 

  • 22.03.2017,19:34
  • Sukkerfri gelé

    Sukkerfri gele midt i uka med goood samvittighet. Yummi!
    Så enkelt! Kun 3 ingredienser. Jeg har brukt saften ''Red Berry Crush'', den er supergod til gelé. Aldri mer gele med sukker!






    Ingredienser: 
    ♥ 2 dl Fun Light ''Red Berry Crush''
    ♥ 8 dl vann
    ♥ 10 gelatinplater


    Slik gjør du:
    - Kok opp vann og saft, ha tilbake i et stort dl-mål.
    - Ha gelatinplatene i en skål med kaldt vann i 5-7 minutter. Sett dl-målet i vasken med kaldt vann rundt, la den kjøle seg i 4-5 minutter. 
    - Tilsett gelatinplatene, rør om. La dl-målet kjøle seg til romtemperatur eller kaldere. 
    - Ha i 4 skåler/glass. Sett i kjøleskap i minst 8 timer. Server gjerne med vaniljesaus. Jeg har brukt vaniljesaus-zero fra Piano.



    #sukkerfri #sukkerfrigelé #zero

  • 11.03.2017,13:21
  • Panna Cotta med bringebærsaus

    Hva med en nydelig dessert i dag siden det er lørdag?!
    Panna  cotta er en italiensk dessert som består av en vaniljepudding toppet med bærsaus. Jeg har brukt litt sukker og honning til vaniljepuddingen og melis til bringebærsausen. Du må gjerne lage en sukker-fri variant hvor du erstatter med sukrin. 





    Ingredienser:


    Vaniljepudding:

    ♥ 3 gelatinplater
    ♥ 5 dl kremfløte
    ♥ 1 vaniljestang
    ♥ 1 1/2 ss sukker
    ♥ 1 ss honning
    ♥ sitronskall


    Bringebær saus:
    ♥ bringebær
    ♥ melis
    ♥ sitronsaft


    Slik gjør du:
    - Start med gelatinplatene. Legg dem i en skål i kaldt vann i ca 5 minutter.

    - Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og legg i en kjele. (helst med en svisikker bunn) Deretter tar du litt revet sitronskall (ca 1/2 ts), sukker, honning og kremfløte i kjelen. Varm forsiktig opp uten at det koker. Rør ofte i fløteblandingen så ikke det svir seg. La fløteblandingen stå å trekke under omrøring i ca 5-7 minutter.

    - Rør inn gelatinplatene, sil blandingen over et desilitermål. Bruk 4 glassformer, fordel jevnt over i formene. La dem stå på benken i ca 20 minutter før du setter dem inn i kjøleskapet. (Etter ca 4-5 timer er dem stivnet, la dem gjerne stå lenger eller over natten.)

    - Bruk en blender, bland sammen bringebær, melis og sitronsaft. Smak til med melis og sitronsaft. Oppskriften er til 4 litt store porsjoner, som på bildet.




    #pannacotta #bringebær #dessert #glutenfri 

  • 22.02.2017,14:49
  • Sukkerfri sjokoladefluff

    Sunt kos midt i uka? Ja takk! 
    Sjokoladefluff er noe jeg har blitt skikkelig hekta på. Kun 3 ingredienser og kjempe enkelt å lage! Nyt en god dessert som i tillegg er helt sukkerfri! Hvis du er glad i sjokolade/kakao kommer du garantert til å digge sjokoladefluff. Server gjerne sammen med bær/frukt.
    Enjoy!






    Ingredienser:
    ♥ 4 eggehviter
    ♥ 4 ts kakaopulver
    ♥3-4 ts sukrin gold (kan også bruke sukker)


    Slik gjør du:
    Pisk eggehvitene stive. Bland inn kakaoen. Smak deg til hvor søt du vil ha den. Bam finito! Enklere enn dette blir det ikke. Tips: Må serveres med en gang.


    #sjokoladefluff #sukkerfri #sjokolade #dessert #glutenfri

    Om meg

    glutenfrilivsstil

    Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin, 22 år og bor i Skien sammen med min kjære samboer. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her på bloggen min får du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. Hope you enjoyy! Følg meg på instagram: glutenfrilivsstil Kontakt meg: kristin_on@hotmail.com

    Søk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no