hits
  • 21.01.2018,17:56
  • Triple blueberry muffins

    - SNDAG -
    Disse blbr-muffinsene er serist de beste jeg har smakt! Saftige og supergode p smak. Helt perfekt p en sndag som dette. De er laget p havremel litt kokosmel og er selvsagt 100% glutenfri. Muffinsene er ogs helt uten smr og melk. God sndag dere! 












    Til 6 muffins trenger du:

    ♥ 3 egg
    ♥ 120 g sukker
    ♥ 4 ss mager kesam (laktosefri) 
    ♥ 1 ss nytral olje
    ♥ 50 g havremel, glutenfritt
    ♥ 20 g kokosmel
    ♥ 1 ss maisstivelse
    ♥ 1/2 ts kanel
    ♥ 1/2 ts kardemomme
    ♥ 1 1/2 ts ekte vaniljesukker
    ♥ 1 ts bakepulver
    ♥ blbr, frosne + ferske
    ♥ melisdryss (valgfritt)
    ♥ sitronmelisse (valgfritt)


    Slik gjr du:
    - Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i kesam og olje. Bland alt det trre i et dl-ml, rr godt. Ha det trre litt og litt i rren, mix til en jevn deig. La rren svelle i minst 10 minutter.

    - Sett formene p et stekebrett, fyll ca 1 cm med rre i alle formene. Ha litt fryste blbr i hver form. Fyll formene likt opp med resten av rren. Ha blbr over toppen av rren. Du m gjerne ha litt ferske blbr over muffinsene nr de er ferdig stekt som p bildene.

    - Sett ovnen p 180. Stek blbrmuffinsene midt i ovnen i ca 30 minutter. Steketiden kan variere litt da alle ovner er forskjellige. Formene du bruker kan ogs ha litt si. Sjekk med en tannpirker om de er ferdige. La dem avkjles p rist.

    Tips:
    - Muffinsene er supre fryse ned. Ta dem opp, tin dem litt i micro og s inn i ovnen ved 200 grader.


    #tripleblueberrymuffins #blueberrymuffins #muffins #glutenfri #glutenfrimuffins #blbrmuffins

  • 13.01.2018,08:44
  • Verdens beste glutenfrie boller

    - LRDAG -
    God morgen! Hva med noen store luftige boller med melisdryss... Kan det bli bedre?
    Hjemmelaget bringebrsyltety uten klumper og fr er super digg til ferske nystekte boller. Ha bringebr (gjerne fryste) i en blender sammen med litt vann, melis, honning og litt sitronsaft. Sil blandingen over et desiliterml fr du har syltetyet over p en mindre krukke. Enklere blir det ikke! 
    God lrdag til dere, make the best of it 







    Ingredienser:
    ♥ 500 g Semper fin mix
    ♥ 1 dl Maisstivelse
    ♥ 50 g Jyttemel
    ♥ 40 g Rismel
    ♥ 1 ss Pofiber
    ♥ 1 1/2 ts Xanthan gum
    ♥ 50 g gjr (trrgjr)
    ♥ 85 g Melis 
    ♥ 1 ts Kardemomme
    ♥ 5 dl Helmelk, laktosefri eller vanlig
    ♥ 5 ss Smr, flytende
    ♥ 1 ss Olje, nytral
    ♥ 1 Stort egg

    Slik gjr du:

    - Bland alt det trre sammen i en stor bolle. Helst kjkkenmaskin.

    - Bruk et stort dl-ml, ha i melk, smr, olje og egg. Miks dette godt sammen med en gaffel og varm det opp til lunken temperatur (37 C).
    - Ha vsken i den trre melblandingen. Kjr i kjkkenmaskin, bruk en sterk slikkepott innimellom for samle deigen til den blir jevn og fin. Deigen skal vre ganske klissete men samtidig mulig jobbe med.

    - Bruk en kjkkenvekt, vei opp til ca 150 g per emne til du fr 9 emner. (Du kan ogs lage mindre boller.) Plasser bollene med jevne mellomrom p et stekebrett med bakepapir. (Deigen kan bli fort tr imens du holder p trille, det kan vre lurt kna hvert emne godt for hver bolle du skal trille.) 
    Dekk stekebrettet til med plastfolie og la bollene heve i ca 45 minutter. 

    - Stek bollene midt i ovnen ved 220 i ca 15-17 minutter. La bollene hvile i et par minutter p stekebrettet fr du avkjler dem p rist. Bruk en sil og str over litt melis.

    Tips:
    - Server bollene med en gang. Nr de er blitt helt avkjlt putter du resten i en tett plastpose i frysen. Hvis ikke blir bollene veldig fort trre og harde.
    - Bollene blir aller best om du tiner dem i micro til de er nesten litt fuktige, deretter inn i ovnen i noen minutter p 200.
    - Xanthan gum fr du kjpt i de fleste helsekostbutikker.

  • 26.10.2017,13:10
  • Focaccia med soltrkede tomater, timian og rosmarin

    - TORSDAG -
    Lyst til bake noe skikkelig godt i helgen?! Denne oppskriften p focaccia er kjempe god, super luftig og spr utenp!
    Den er i tillegg veldig enkel lage, eneste minuset er hevetiden! Perfekt inntil supper,
    tapas eller med tzatziki & aioli. 










    Ingredienser:
    ♥ 500 g Semper fin mix
    ♥ 100 g Jyttemel
    ♥ 1 pk trrgjr
    ♥ 2 ss Fiberhusk
    ♥ 2 ss Maisstivelse
    ♥ 1/2 ts Salt
    ♥ 1 ts Sukker
    ♥ Fersk rosmarin 
    ♥ Fersk timian
    ♥ Soltrkede tomater, hakket
    ♥ 7 dl Vann
    ♥ 1 Egg
    ♥ 7 ss Olivenolje
    ♥ Flaksalt

    Slik gjr du:

    - Ha alt det trre + urter og soltrkede tomater i en stor bakebolle. Helst kjkkenmaskin med eltekrok. Rr alt det trre godt sammen.

    - Bland vann, egg og olje i et stort dl-ml. Rr om og ha alt i det trre. Kjr i kjkkenmaskin til du fr en jevn deig.

    - Sett deigen i til heving i bollen med plast i ca 45 minutter. 

    - Ha deigen over i en form med bakepapir, klapp den med olivenolje str over litt mer rosmarin. Lag sm hull med en spisepinne. La deigen heve i formen med plast over i ca 35-40 minutter.

    - Stekes p midterste rille ved 225 i ca 30 min. Nr det er 10 min igjen pensler du med litt mer olje og strr over litt flaksalt.


    Tips:
    - Hvis du vil ha den spr p toppen, slipper du ut litt og litt damp de siste 5-7 minuttene.
    - La focaccia'en hvile et par minutter i formen deretter tar du den fort over p rist s den fr avkjlt seg.
    - Anbefaler servere den fersk, da den kan bli fortere trr enn vanlig focaccia.

  • 25.06.2017,13:00
  • Gluten-free Chocolate Chip Cookies

    - SNDAG -
    Ingenting er som ferske og varme hjemmebakte cookies p en sndag... 










    Ingredienser:

    ♥ 80 g Sukker, hvitt
    ♥ 80 g Sukker, brunt

    ♥ 100 g Smr, romtemperert
    ♥ 2 Egg
    ♥ 5 ss Kokosmel
    ♥ 1 ts Vaniljesukker
    ♥ 1 ts Natron
    ♥ 210 g Havremel (g-fri)
    ♥ 150 g Sjokolade chips -
    eller hakket sjokolade


    Slik gjr du:


    - Pisk romtemperert smr og sukker til en jevn masse. Tilsett eggene, kokosmel, vaniljesukker og natron. Ha i litt og litt havremel, rr til en jevn deig.

    - Sett bollen i kjleskapet i ca et kvarter. Ha i sjokoladen med unntak av noen f chips og rr dem inn med en tresleiv.

    - Ha bakepapir p 2 stekebrett. Bruk ca 1 ss og form runde cookies. Deigen skal vre litt klissete og kan vre litt vanskelig jobbe med. Min teknikk som jeg synes er enklest er ''trampe'' ned deigen med tre fingre, evt vaske hendene et par ganger underveis. Nr 2 brett er ferdig, legger du 2-3 sjokolade chips opp hver cookie. 

    - Stek cookies'ene midt i ovnen ved 180 i 9 minutter. F hjelp til lfte bakepapiret med alle cookies'ene raskt over p rist. Det blir ca 28 cookies.

    #chocolatechipcookies #glutenfri #cookies 

  • 15.06.2017,12:31
  • Saftig og luftig brytebrd

    - TORSDAG -
    Endelig snart helg! Har du savnet skikkelig gode og luftige, lyse rundstykker? Da burde du teste ut denne nydelige oppskriften! S saftige og S luftige. Perfekte inntil supper, tapas eller bare som et rundstykke med godt plegg.








    Ingredienser:
    ♥ 50 g gjr
    ♥ 500 g Semper fin mix
    ♥ 1 dl Maisstivelse
    ♥ 2 ss Rismel
    ♥ 4 ss Jyttemel
    ♥ 3 ss Pofiber
    ♥ 1 ss Fiberhusk
    ♥ 1-2 ss Sukker
    ♥ 1 1/2 ts Salt
    ♥ 5 dl Lett melk (laktosefri eller vanlig)
    ♥ 2-3 ss Flte (laktosefri eller vanlig)
    ♥ 3 ss Olje
    ♥ 3 ss Smr, flytende

    Topp:
    ♥ 1 Egg (pensling)
    ♥ Sesamfr
    ♥ Timian

    Slik gjr du:

    - Bruk kjkkenmaskin. Ha i  alt det trre i en stor bakebolle. Varm opp melk og flte + olje og smr. Ha i melblandingen, rr godt med kjkkenmaskin og en sterk slikkepott til du fr en fin deig. Deigen skal vre ganske klissete, men hvis den er umulig jobbe med har du i litt mer rismel.

    - Del opp i emner. Jeg delte opp i 10 emner for f dem store. Du kan ogs dele opp i 12 emner. Rull til rundstykker. Legg i en form med bakepapir. Dekk over med et klede la heve i ca 1 time.

    - Sett ovnen p 200 grader. Fr du setter rundstykkene inn i ovnen pensler du dem med egg, strr over litt timian og sesamfr. Stek rundstykkene i ca 20 minutter.

    #glutenfri #glutenfribakst #glutenfrirundstykker #glutenfrittbrd

  • 11.06.2017,11:16
  • Grovt brd med agurk

    God sndag!
    Ingenting er vel bedre enn et deilig nybakt brd p en sndag? For all del ikke dropp agurken! Agurk gjr at brdet holder seg mer saftig og godt. Skjr opp skiver ha i frysen, s kan du ta opp (nesten) ferske skiver akkurat nr du har lyst p.






    Ingredienser:
    Trinn 1:

    ♥ 30 g Havregryn (glutenfri)
    ♥ 30 g Linfr
    ♥ 20 g Sesamfr
    ♥ 40 g Solsikkekjerner
    ♥ 1 dl vann, (varmt)
    ♥ ca. 1/2 Agurk
    ♥ 1 Egg

    Trinn 2:
    ♥ 500 g Semper grov mix
    ♥ 100 g Jyttemel
    ♥ 2 ss Fiberhusk
    ♥ 2 ss Maisstivelse
    ♥ 50 g Trrgjr
    ♥ 1/2 ts Salt
    ♥ 1 ss Timian
    ♥ 3 dl vann, lunket
    ♥ 2 dl melk, varm
    ♥ 1 ts Honning

    ♥ 2 ss Smr, flytende
    ♥ 3 ss Olje

    Slik gjr du:
    - Begynn med trinn 1. Bland alle de trre ingrediensene i en medium stor bolle. Ml opp vann i et dl-ml. Tilsett egg og grovraspet agurk. Visp sammen og bland sammen med korn 0g fr-blandingen. La blandingen st p benken i minst 10-15 minutter.

    - Fortsett over p trinn 2. Bland alle de trre ingrediensene i en stor kjkkenmaskinbolle. Bruk et dl-ml og ml opp vann + melk, varm gjerne opp i microen. Tilsett honning, olje og smr. Rr om og bland det vte sammen med det trre. Kjr et par runder i kjkkenmaskin, tilsett trinn 1 blandingen sammen med trinn 2. Bytt p rr med (sterk) slikkepott og kjr i kjkkenmaskin til du fr en jevn og fin deig. Dekk bollen til med plast, sett bollen lunt til heving i ca 1 time.

    - Deigen skal vre veldig klissete, hell deigen over p en fjl, skjr opp i to emner. Bruk litt olje p hendene, form og plasser brdene i 2 former, et brd i 1 liters form, et i en litt mindre form. Dekk begge formene til med plast. Bruk litt teip s det blir nesten helt tett. La brdene etterheve i ca 45 minutter.

    - Stek brdene p nederste rille p 200 i ca 40 minutter. Etter 15 minutter pensler du dem med litt vann (valgfritt). Etter 30 minutter tar du brdene ut av formene og plasserer dem direkte p rist i ovnen.

    - Nr brdene er ferdig stekt er det viktig at du tar dem direkte over p en rist, la dem kjle seg nesten helt ned fr du skjrer dem opp. Nr brdene er helt avkjlt og skjrt opp anbefaler jeg putte dem i tette poser og fryse ned.


    #brd #glutenfrittbrd #grovtbrd #glutenfri 

  • 21.04.2017,15:03
  • Grovt gulrotbrd

    God fredag!
    Dette grove gulrotbrdet er supergodt! S saftig og luftig. Du vil ikke tro at det er glutenfritt!









    Ingredienser:
    Trinn 1:
    ♥ 35 g Havregryn (g-fri)
    ♥ 35 g Linfr
    ♥ 40 g Solsikkekjerner
    ♥ 20 g Sesamfr
    ♥ 1 dl Varmt vann
    ♥ 2 sm eller en stor, gulrot
    ♥ 1 egg

    Trinn 2:
    ♥ 500 g Semper Grov Mix
    ♥ 100 g Jyttemel
    ♥ 1 ss PoFiber
    ♥ 1 ss Fiberhusk
    ♥ 2 ss Maisstivelse
    ♥ 50 g Trr-gjr
    ♥ 1/2 ts Salt
    ♥ 1 ss Timian
    ♥ 3 dl Varmt vann
    ♥ 3 dl Varm ekstra lettmelk
    ♥ 1 ts Honning
    ♥ 2 ss Olje
    ♥ 1 ss Flytende smr


    Slik gjr du:
    - Start med trinn 1. Bland alle de trre ingrediensene i en medium stor bolle. Tilsett varmt vann, egg og raspet gulrot. La blandingen st p benken i minst 10 minutter, gjerne lenger.


    - Begynn p trinn 2. Bland alle de trre ingrediensene i en stor kjkkenmaskinbolle. Bruk et dl-ml og ml opp vann + melk, varm gjerne opp i microen. Tilsett honning, olje og smr. Rr om og bland det vte sammen med det trre. Kjr et par runder i kjkkenmaskin, tilsett trinn 1 blandingen sammen med trinn 2. Bytt p rr med tresleiv, (sterk) slikkepott og kjr i kjkkenmaskin. 

    - Nr deigen har blitt ordentlig blandet sammen i kjkkenmaskin klapper du den med litt (oliven)olje. Dekk bollen til med plast, sett til heving i ca 1 time.

    - Deigen skal vre veldig klissete, hell deigen over p en fjl, skjr opp i to emner. Bruk litt olje p hendene, form og plasser brdene i 2 former, et i 1 liters form, et i en litt mindre form. Dekk begge formene til med plast. Bruk teip s det blir nesten helt tett. La brdene etterheve i ca en halv time eller lenger.

    - Stek brdene p nederste rille p 200 i ca 45 minutter. Etter 30-35 minutter tar du brdene ut av formene og plasserer dem direkte p rist i ovnen. Pensling er valgfritt, jeg penslet dem med litt olivenolje fr jeg satte dem i ovnen.

    - Nr brdene er ferdig stekt er det viktig at du tar dem direkte over p en rist, la dem kjle seg nesten helt ned fr du skjrer dem opp. Nr brdene er helt avkjlt og skjrt opp anbefaler jeg putte dem i poser og fryse ned. (Tin skivene i microen og evt ha dem litt i ovnen p 200 grader. Lar du dem tine p benken kan dem fort bli litt trre.)


    #grovbrd #grovtgulrotbrd #glutenfrittbrd #glutenfri 

  • 24.03.2017,14:41
  • Supergodt grovt kornbrd

    God fredag, kjre lesere!
    Dette brdet er fantastisk godt, enten du er gluten-allergiker eller ikke! Dette tror jeg m vre det beste brdet jeg noengang har laget! Hvis du er gluten-allergiker og savner skikkelig godt brd m du virkelig prve denne oppskriften! S saftig og god smak. Det er ogs veldig enkelt lage, den lange hevingen er det eneste minuset. God helg!




    Ingredienser: 
    Trinn 1.

    ♥ 20 g havregryn (glutenfri)
    ♥ 20 g linfr
    ♥ 20 g sesamfr
    ♥ 30 g solsikkekjerner
    ♥ 1 dl varmt vann

    Trinn 2.

    ♥ 500 g Semper grov mix
    ♥ 50 g jyttemel
    ♥ 30 g rismel
    ♥ 2 ss fiberhusk
    ♥ 2 ss maisstivelse
    ♥ 1/2 ts salt
    ♥ 1-2 ts timian
    ♥ 50 g gjr (trrgjr)
    ♥ 3 dl varmt vann
    ♥ 3 dl varm lettmelk
    ♥ 1 ts honning
    ♥ 2-3 ss olje
    ♥ 1 egg

    Slik gjr du:

    - Start med trinn 1: bland alle de trre ingrediensene i en liten bakebolle, tilsett varmt vann. Rr om et par ganger, klapp alt ned i bollen. La det st p benken svelle i ca 15 min.

    - Trinn 2: bruk kjkkenmaskin med eltekrok. Bland alle de trre ingrediensene, rr om. Bruk et dl ml, ml opp vann og melk. Tilsett honning, olje og egg. Tilsett vsken i melblandingen. Kjr rolig et par runder, tilsett alt fra trinn 1. Bytt p kjre i kjkkenmaskinen, stopp og bland innimellom med en (sterk) slikkepott. Deigen skal vre veldig klissete. Nr deigen er fin kler du bollen med plast, la heve lunt i ca 1 time.

    - Jeg brukte to brdformer, en 2 liter og en litt mindre. Form brdene med hendene, bruk olje eller vann p hendene, s blir deigen enklere forme. Ha brdene i formene, kle med plast, la etterheve. (30-40 min)

    - Valgfritt om du vil pensle dem med egg, olje , egg eller vann. Jeg penslet disse med litt olivenolje. Stek brdene p nederste rille, 200 i 45 minutter. Etter 30 minutter tar du brdene ut av formene og plasserer dem p rist.








    #grovtbrd #kornbrd #glutenfrittbrd #glutenfri 

  • 19.03.2017,12:18
  • Glutenfri kanelsnurrer

    Hva med noen nydelige kanelsnurrer p en sndag? Disse kanelsnurrene m du prve! 
    Blir ca 10 kanelsnurrer. Du m gjerne doble oppskriften.




    Ingredienser:
    ♥ 1 dl melk, laktosefri eller vanlig
    ♥ 2 egg
    ♥ 1/2 dl smeltet smr
    ♥ 2-3 ss sukker
    ♥ En klype salt
    ♥ 200 g semper fin mix
    ♥ 30 g rismel
    ♥ 30 g havremel (glutenfri)
    ♥ 1 ss solsikkekjerner
    ♥ 25 g gjr
    ♥ 1 ss maisstivelse
    ♥ 1 ss fiberhusk

    Fyll:
    ♥ smr, Brelett
    ♥ 50/50 brunt/hvitt sukker sukker
    ♥ kanel
    ♥ 1/2 egg til pensling (romtemperert)

    Slik gjr du:
    - Smelt smr i en kjele sammen med melken. Bruk en middelsbakebolle, tilsett egg, visp godt med en gaffel. Ha i smret og melken sammen med egget. Bruk en mini-blender/kvern. Kvern havregryn + solsikkekjerner om til mel. Bruk et stort dl-ml og bland alle meltypene + resten av alle de trre ingredienser. Sikt inn det trre til du fr en fin deig. Deigen skal vre litt klissete. Sett deigen til heving p et lunt sted i ca en time. (Jeg bruker varmt vann i kjkkenvasken, dekker over bakebollen med plast.)

    - Bruk en skl og bland sammen kanel + brunt og hvitt sukker. Rr fri for klumper.

    - Nr deigen er ferdig hevet knar du den til den blir fin jobbe med. Rull deigen ut til en firkant. (Bruk gjerne en fjl under) Smr jevnt p smr og str over kanel+sukker blandingen. Rull deigen til en lang plse, skjr passe store snurrer, ha over p et brett med bakepapir. (Rull forsiktig s deigen ikke revner.)

    - La snurrene etterheve i ca 15-20 minutter. Bruk 1/2 egg til pensling, stekes ved 200 grader i 10-15 minutter.








    #glutenfrikanelsnurrer #kanelsnurrer #glutenfri #glutenfribakst

  • 03.03.2017,15:27
  • Superluftige pizzahorn

    God fredag! 
    Disse pizzahornene er fine  fryse, perfekte som niste eller til middag i helgen. Hornene er selvsagt 100% glutenfri. Ikke bare er de supergode, de ser ogs fantastiske ut. En stor favoritt hos bde store og sm.  Goood helg!




    Ingredienser:
    ♥ 100 g smeltet smr
    ♥ 4 dl lunken ekstra lett melk
    ♥ 2 egg
    ♥ 1 pk trrgjr
    ♥ 1 ss fiberhusk + 1 ss pofiber
    ♥ 2 ss maisstivelse
    ♥ 1 ts salt
    ♥ 1/2 ts sukker
    ♥ 2 ts timian
    ♥ Semper fin mix, 2 pakker 
    ♥ Solsikkekjerner 25 g
    ♥ Linfr 25 g 
    ♥ 20 g havregryn (glutenfri)
    ♥ Pensles med ett egg og toppes med valmuefr

    Fyll: (valgfritt)
    ♥ Ost, revet
    ♥ Pizzasaus
    ♥ 1/2 rdlk
    ♥ 1 sjampinjong
    ♥ Kylling&Kalkun plser



    - Ikke dropp fiberhusk! Fiberhusk gjr deigen lettere jobbe med samtidig som det gjr deigen luftig, saftig og fiberrik.

    Slik gjr du:
    - Bland alt det trre frst, start med solsikkekjerner, linfr og glutenfri-havregryn, ml opp og kvern til mel ved hjelp av kvern/miniblender.  Bruk n pakke 500 g semper fin mix frst. Tilsett smeltet smr, lunket melk + 2 egg. Bruk litt mer mel fra den andre pakken til du fr en fin deig. Jeg brukte i underkant av 100g. Det er ogs greit ha litt mel til kjevlingen.
    - Sett deigen til heving i ca 45 minutter. Del den ferdighevede deigen i to, kjevl ut til to store sirkler. Del sirklene i 8 trekanter, legg p fyllet og rull sammen. (ikke ta for mye fyll, da det kan bli vanskelig rulle hornene.)
    - La hornene etterheve i ca 30 minutter, gjerne lenger. S pensler du dem med egg og strr p valmuefr. Stek hornene p 210 midt i ovnen i 14-17 minutter.








    #pizzahorn #glutenfribakst #glutenfri #pizza

  • 17.02.2017,13:10
  • Grove rundstykker

    - FREDAG -
     Endelig har jeg klart lage en kjempegod rundstykke oppskrift. Denne er virkelig verdt prve! Den er selvsagt helt glutenfri. Flettingen er valgfritt, jeg synes de blir enda bedre nr jeg fletter dem. Du kan ogs lage en mellomting av pitabrd/rundstykke.





    Slik gjr du:

    Start med trinn 1. La den st p benken til alle ingrediensene er blitt blte. (ca 10 min. gjerne enda lengre.) 
    Begynn deretter p trinn 2. Ml opp havregryn, linfr og solsikkekjerner. Kvern om til mel med hjelp av blender eller kvern. (Jeg bruker miniblender) Bland alt av det trre i en stor bolle eller kjkkenmaskin (med eltekrok). Varm opp melk og vann, rr ut honningen, tilsett oljen. Hell i vsken men ikke alt p en gang. Bland til en jevn deig, bland trinn 1 sammen med trinn 2. Deigen er klar nr den svidt slipper bakebollen, men fremdeles er litt klissete. La deigen heve p et  lunt sted i ca 45 min.

    (Tips: bruk litt rismel hvis den er altfor klissete til jobbe med) Hvis du velger flette dem slik jeg gjorde kjevler du ut til en firkant, gjerne p en flat fjl s du kan skjre med kniv. Flett en flette uten at deigen drar hull i kantene. skjr opp til den strrelsen du selv vil ha p rundstykkene. Dekk rundstykkene med et klede og la dem etterheve i ca en halv time. ​(Smak og behag om du vil pensle med egg.) Rundstykkene stekes p nest nederste rille, 220 grader i 13-15 minutter. (Jeg pleier sette p varmluft de siste 2-3 minuttene samtidig som jeg slipper ut litt damp.)

    - Nr rundstykkene er ferdig stekt anbefaler jeg legge dem direkte over p rist. Nr de er helt avkjlt legg dem i en lukket pose frysen, s kan du ta opp og nyte (ferske) rundtykker nr du har lyst p.


    Trinn 1:
    ♥ Glutenfri havregryn 50g
    ♥ Linfr 25g
    ♥ Sesamfr 25g
    ♥ Solsikkekjerner 30g
    ♥ Varmt vann 1dl

    Trinn 2:

    ♥ Glutenfri Havregryn 40g
    ♥ Linfr 10g
    ♥ Solsikkekjerner 20g
    ♥ Semper grov mix 500g
    ♥ Rismel 70g
    ♥ Fiberhusk 2ss
    ♥ Maisstivelse 2ss
    ♥ Salt 1/2 ts
    ♥ Timian 1-2 ts
    ♥ Gjr (trrgjr) 1pk
    ♥ Lettmelk 3dl
    ♥ Varmt vann 3dl
    ♥ Honning 1ts
    ♥ Olje 1-2 ss







    #glutenfri #groverundstykker #glutenfribakst #frokost



     

  • 10.02.2017,20:36
  • Glutenfri pizzasnurrer

    God helg, kjre lesere!
    Lyst p noe supergodt til middag denne helgen? Da anbefaler jeg denne pizza oppskriften! Fyll er opptil hver enkelt, jeg har valgt pizzasaus, kjttdeig, kylling/kalkun plser, rdlk, tomater og ost. Disse pizzasnurrene er ogs perfekte til fryse ned og ta opp nr man har dager med litt drlig tid.




    Ingredienser:
    ♥ Havregryn 50g (glutenfri)
    ♥ Linfr 20g
    ♥ Solsikkekjerner 20g
    ♥ Semper fin mix 6 dl
    ♥ Maisstivelse 1 ss
    ♥ Fiberhusk 1 ss
    ♥ 1 pk gjr (trrgjr)
    ♥ Salt 1 ts
    ♥ Timian 1 ss
    ♥ Varmt vann 3 dl
    ♥ Olje 2-3 ss


    Slik gjr du:

    Start med havregryn, linfr og solsikkekjerner. Kvern om til mel, bruk blender eller kvern. Bland resten av det trre sammen i en bolle. Tilsett det varme vannet + oljen, bland godt til du fr en fin deig. La heve lunt i ca 45 min.
    Jeg valgte lage pizzasnurrer, det kan vre lurt ta litt mindre fyll med tanke p at den skal rulles. (Hvis du skal lage pizzasnurrer kjevler du ut deigen p vanlig mte til du fr en stor firkant. Tips: Ha en tynn fjl under pluss litt sempermel. Legg deretter p pizzasaus + fyll. Rull til en plse, skjr opp snurrer og legg ost p toppen.) Stekes midt i ovnen, 220 varmluft.



    #glutenfripizza #glutenfri #glutenfribakst

     

  • 31.01.2017,16:03
  • Kristin's havrecookies med sjokolade

    Disse cookies'ene er perfekte til ha med i matpakken, nr du fyser p noe stt, eller p bordet nr det kommer gjester. Nr cookies'ene er ferdig stekt anbefaler jeg la de hvile p rist til de blir kalde, deretter legge dem i en lukket pose i frysen. De er nesten like gode varme p som nr de kommer ferske rett fra ovnen. 



    Ingredienser:

    ♥ 60 g smr (romtemperert)
    ♥ 40 g kokosolje
    ♥ 60 g hvitt sukker
    ♥ 50 g brunt sukker (40g gr ogs bra, blir litt mindre stt)
    ♥  1 egg 
    ♥ 100 g mrk sjokolade (70% kakao)
    ♥ 100 g glutenfri havregryn
    ♥ 50 g rismel
    ♥ 2o g kokosmel
    ♥ 1 ts bakepulver
    ♥ 1/2 ts vaniljesukker

    ♥ 1 ts kakao

    Slik gjr du:

    - Smelt sjokolade p lav varme (eller i vannbad).Visp smr, kokosolje og sukker til den blir klimpfri.
    - Visp inn egg og smeltet sjokolade. Bland inn alt det trre til du fr en jevn deig.
    - Avkjl noen minutter i kjleskap s blir deigen lettere jobbe med. Legg bakepapir p to stekebrett,
    rull sm kuler og trykk dem ned med en stekespade til de blir litt flatere. (hvis dette blir vanskelig
    kan det hjelpe sette brettet inn i ovnen noen sekunder frst.)
    - Stekes p 180 i ca 8 min. (Blir ca 32 cookies) 

    Tips: Hakk litt lys sjokolade legg opp hver cookie rett fr steking.
    Kan ogs tilsette litt ntter i deigen.



     

    Om meg

    glutenfrilivsstil

    Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her p bloggen min fr du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. - Instagram: glutenfrilivsstil - Kontakt: kristin_on@hotmail.com

    Sk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no