hits
  • 13.01.2018, 08:44
  • Verdens beste glutenfrie boller

    - LRDAG -
    God morgen! Hva med noen store luftige boller med melisdryss... Kan det bli bedre?
    Hjemmelaget bringebrsyltety uten klumper og fr er super digg til ferske nystekte boller. Ha bringebr (gjerne fryste) i en blender sammen med litt vann, melis, honning og litt sitronsaft. Sil blandingen over et desiliterml fr du har syltetyet over p en mindre krukke. Enklere blir det ikke! 
    God lrdag til dere, make the best of it 







    Ingredienser:
    ♥ 500 g Semper fin mix
    ♥ 1 dl Maisstivelse
    ♥ 50 g Jyttemel
    ♥ 40 g Rismel
    ♥ 1 ss Pofiber
    ♥ 1 1/2 ts Xanthan gum
    ♥ 50 g gjr (trrgjr)
    ♥ 85 g Melis 
    ♥ 1 ts Kardemomme
    ♥ 5 dl Helmelk, laktosefri eller vanlig
    ♥ 5 ss Smr, flytende
    ♥ 1 ss Olje, nytral
    ♥ 1 Stort egg

    Slik gjr du:

    - Bland alt det trre sammen i en stor bolle. Helst kjkkenmaskin.

    - Bruk et stort dl-ml, ha i melk, smr, olje og egg. Miks dette godt sammen med en gaffel og varm det opp til lunken temperatur (37 C).
    - Ha vsken i den trre melblandingen. Kjr i kjkkenmaskin, bruk en sterk slikkepott innimellom for samle deigen til den blir jevn og fin. Deigen skal vre ganske klissete men samtidig mulig jobbe med.

    - Bruk en kjkkenvekt, vei opp til ca 150 g per emne til du fr 9 emner. (Du kan ogs lage mindre boller.) Plasser bollene med jevne mellomrom p et stekebrett med bakepapir. (Deigen kan bli fort tr imens du holder p trille, det kan vre lurt kna hvert emne godt for hver bolle du skal trille.) 
    Dekk stekebrettet til med plastfolie og la bollene heve i ca 45 minutter. 

    - Stek bollene midt i ovnen ved 220 i ca 15-17 minutter. La bollene hvile i et par minutter p stekebrettet fr du avkjler dem p rist. Bruk en sil og str over litt melis.

    Tips:
    - Server bollene med en gang. Nr de er blitt helt avkjlt putter du resten i en tett plastpose i frysen. Hvis ikke blir bollene veldig fort trre og harde.
    - Bollene blir aller best om du tiner dem i micro til de er nesten litt fuktige, deretter inn i ovnen i noen minutter p 200.
    - Xanthan gum fr du kjpt i de fleste helsekostbutikker.

    3 Kommentarer skjul

    Victoria Larsen

    13.01.2018 kl. 14:40
    Ser kjempe gode ut!

    Marianne

    10.04.2018 kl. 15:25
    De ser kjempegode ut! Kan jeg sprre hva slags rismel du bruker? Og bruker du Maisena som maisstivelse?

    glutenfrilivsstil

    11.04.2018 kl. 12:35
    Marianne: Det varierer litt, har brukt rismel som er kjpt p asia-butikken men ogs en type jeg har kjpt fra Sverige. Maisstivelse s bruker jeg Maizena :-)

    Skriv en ny kommentar

    Om meg

    glutenfrilivsstil

    Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her p bloggen min fr du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. - Instagram & Facebook: glutenfrilivsstil - Kontakt: kristin_on@hotmail.com

    Sk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no