hits
  • 26.11.2017, 13:38
  • Pepperkaker med appelsin-melisglasur

    - SNDAG -
    Julestemning! Desember nrmer seg med stormskritt og ingenting skaper julestemning slik pepperkakebaking med julemusikk gjr! Glutenfri pepperkaker trenger virkelig ikke vre komplisert. Denne oppskriften er ikke bare enkel, men ogs supergod! Med appelsin-melisglasuren fr du en litt annen vri med en frisk og god appelsinsmak som passer ypperlig til pepperkaker. God sndag til dere!












    Ingredienser:
    ♥ 190 g smr, romtemperert 
    ♥ 150 g sukker
    ♥ 2 store egg
    ♥ 1 ts malt pepper
    ♥ 1 ts malt ingefr
    ♥ 1 ts malt kardemomme
    ♥ 1 ts malt kanel
    ♥ 1 ts malt nellik
    ♥ 1/2 ts malt muskatntt
    ♥ 1/2 ts xanthan gum
    ♥ 2 1/2 ts bakepulver
    ♥ 250 g mrk sirup
    ♥ 1 ss honning
    ♥ 2 pakker Semper, fin mix
    ♥ 50 g jyttemel
    ♥ 30 g havremel (g-fri)
    ♥ 1 ss maisstivelse

    Appelsin-melisglasur:
    ♥ eggehvite
    ♥ melis
    ♥ appelsinolje (helsekost)



    Slik gjr du:
    - Ml opp alle ingrediensene s du har alt klart til du setter igang.
    - Visp smr og sukker hvitt. Visp inn eggene til du fr en jevn og fin masse.
    - Tilsett alt av krydder, xanthan gum og bakepulver.
    - Deretter har du i sirup og honning.

    - Bland sammen 750g Semper fin mix, jyttemel, havremel og maisstivelse i en bolle. Ha i litt og litt av melblandingen og rr med en sterk slikkepott til deigen blir spass hard at du kan kna inn resten av melet med hendene. Vr obs p at dette kan ta litt tid til du fr en fin pepperkakedeig. Deigen skal ikke vre for myk, men heller ikke steinhard. Nr deigen er bra pakker du den inn i plastfolie fr du setter den i kjleskapet over natten.

    - Dagen etter: Bruk resten av Semper melet som ble igjen. Del deigen opp i 4 emner, legg 3 emner i kjleskapet i mens du kjevler og stikker ut pepperkaker av resten. Ta ut et og et emne til du er ferdig. Deigen blir da ikke alt for trr av ekstra mel + at den blir mye lettere jobbe med nr den er kald.

    - Legg pepperkakene forsiktig p et stekebrett med bakepapir. For f et bra resultat er det viktig at pepperkakene er omtrent lik strrelse, slik at de er ferdigstekt samtidig. Stek pepperkakene ved 200 grader midt i ovnen, i 6-8 minutter til de er ferdigstekt. Flg med p steketiden! Plutselig tar de ekstra farge og i verste fall svir seg. Alle ovner er forskjellige og tykkelse p pepperkakene har mye si. La pepperkakene hvile p stekebrettet litt fr du avkjler dem videre p rist.


    Tips:
    - Xanthan gum skal gjre glutenfri bakst bedre. Du fr kjpt det i de fleste helsekost butikker.
    - Bruk litt mel under deigen fr du trykker ut pepperkakene, da er det lettere flytte dem over p stekebrettet.
    - Lag pepperkakene s tynne som mulig hvis du vil ha dem spr. De eser litt i ovnen under steking. Det kan ogs vre lurt slippe ut litt damp de siste minuttene av steketiden. 
    - Ikke pynt pepperkakene med glasur fr de er helt avkjlt, da glasuren kan smelte utover.
    - Bruk en hndmikser nr du lager melisglasuren. S unngr du klumper.
    - Smak deg til med appelsinolje drpene til du fr den appelsinsmaken du selv synes er best.
    - Oppbevar pepperkakene i tett boks.


    #pepperkaker #glutenfripepperkaker #glutenfri #glutenfribakst #glutennfrijul

    4 Kommentarer skjul

    Lena

    26.11.2017 kl. 14:19
    Hva et cantankerous gum if hvor fr en kjpt det? :)

    glutenfrilivsstil

    26.11.2017 kl. 15:57
    Hei, Lena! Mener du Xanthan gum? Xanthan gum er et rent karbohydrat laget av sukker fra soya eller mais. Det skal gjre glutenfri bakst bedre, slik at deigen og konsistensen er lettere jobbe med. Du fr kjpt det i de fleste helsekost butikker. God sndag til deg! :-)

    Marianne

    29.11.2017 kl. 18:45
    Hei :) jeg driver setter deigen n, den er veldig god jobbe med! Det resterende 250g semper melet, knar du det inn i deigen etter at deigen har sttt kaldt over natten eller bruker du det bare til kjevle ut i?

    glutenfrilivsstil

    29.11.2017 kl. 19:20
    Hei Marianne! S bra! Nei, nr deigen har sttt i kjleskapet over natten er den ferdig. Hvis du knar inn mer mel er jeg redd deigen blir trr. Jeg bruker kun litt ekstra mel under deigen, fr jeg stikker ut pepperkakene. Et tips, resten kan du spare i en boks til neste bakst du trenger litt ekstra mel til :-)

    Skriv en ny kommentar

    Om meg

    glutenfrilivsstil

    Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her p bloggen min fr du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. - Instagram: glutenfrilivsstil - Kontakt: kristin_on@hotmail.com

    Sk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no