• 22.07.2017, 17:15
  • Verdens Beste Snickerskake

    - LØRDAG -
    Denne kaken er himmelsk god! Salt + Søtt er alltid en god kombinasjon. Crispy havrebunn med karamell,
    toppet med mørk sjokolade og peanøtter. NAM!














    Ingredienser:
    Bunn:
    ♥ 120 g Havremel
    ♥ 1 ss Maisstivelse
    ♥ 2 ss Rismel
    ♥ 25 g Kokos
    ♥ 60 g Smør
    ♥ 1 ss Kokosolje, nøytral
    ♥ 4 ts Brunt sukker

    Karamellfyll:

    ♥ 60 g Smør
    ♥ 2 dl Sukker
    ♥ 1/2 ts Vaniljesukker
    ♥ 1 klype Flaksalt
    ♥ 1/2 dl Lys sirup
    ♥ 1/2 ts Honning
    ♥ 3 dl Kremfløte (laktosefri)

    Sjokolade topping:

    ♥ 2 ss Kokosolje, nøytral
    ♥ 100 g Mørk sjokolade 85%
    ♥ 50 g Lys sjokolade (g-fri)
    ♥ 2 ss Kakao
    ♥ 1 ts Lønnesirup
    ♥ 1/2 ts Vaniljesukker
    ♥ 1 klype Flaksalt
    ♥ Peanøtter, grovhakket

    Slik gjør du:

    - Bruk en 20x20 cm form med bakepapir i bunnen, sett ovnen på 180°.
    - Start med bunnen. Mål opp glutenfri havregryn, kvern om til mel ved hjelp av miniblender/kvern. Bland sammen alt det tørre i en middelsbakebolle. Smelt smør og kokosolje på lav temperatur og bland sammen med den tørre blandingen. Rør godt sammen ved hjelp av slikkepott. Hell blandingen over i formen, trykk ned med slikkepott, bruk litt tid og form til blandingen så bunnen blir jevn. Stek midt i ovnen i ca 10-12 minutter.

    - I mens bunnen er i ovnen fortsetter du over på karamellfyllet. Smelt smør i en kjele med svisikker bunn. Ha sukker, vaniljesukker, flaksalt og lys sirup i kjelen sammen med smøret. Rør godt om. Ha i kremfløten, sett opp temperaturen litt, rør godt om til blandingen blir jevn. La karamellblandingen småkoke på middels varme i ca 20-30 minutter. (Se det litt an)  Når bunnen har fått hvilt seg litt, og karamellblandingen er ferdig, heller du raskt over karamellblandingen. La formen avkjøles helt før du begynner på sjokoladetoppingen.

    - Sjokoladetopping: Smelt kokosolje sammen med sjokoladen i en kjele med svi-sikker bunn på lav temperatur. Ta kjelen av platen, ha i resten av ingrediensene bortsett fra peanøttene. Rør godt om til sjokoladen er helt klumpfri. Hell over formen, smør laget jevnt ved hjelp av slikkepott. Strø over grovhakket peanøtter, sett i kjøleskapet over natten. Ta formen ut av kjøleskapet litt (10-15 min). Bruk en skarp kniv og skjær opp i firkanter.


    #snickerskake #karamell #sjokolade #peanøtter #laktosefri #glutenfri

    3 Kommentarer skjul

    Mona Isabella Hendry

    24.07.2017 kl. 00:54
    Guri det så godt ut!

    Hilde Isabella

    24.07.2017 kl. 03:08
    Den ser utrolig god ut :-) Må prøve å lage den en gang :-)

    Jannicke

    24.07.2017 kl. 15:15
    Den så helt fantastisk ut!

    Skriv en ny kommentar

    Om meg

    glutenfrilivsstil

    Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin, 22 år og bor i Skien sammen med min kjære samboer. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her på bloggen min får du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. Hope you enjoyy! Følg meg på instagram: glutenfrilivsstil Kontakt meg: kristin_on@hotmail.com

    Søk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
    hits