hits
  • 22.07.2017, 17:15
  • Verdens Beste Snickerskake

    - LRDAG -
    Denne kaken er himmelsk god! Salt + Stt er alltid en god kombinasjon. Crispy havrebunn med karamell,
    toppet med mrk sjokolade og peantter. NAM!














    Ingredienser:
    Bunn:
    ♥ 120 g Havremel
    ♥ 1 ss Maisstivelse
    ♥ 2 ss Rismel
    ♥ 25 g Kokos
    ♥ 60 g Smr
    ♥ 1 ss Kokosolje, nytral
    ♥ 4 ts Brunt sukker

    Karamellfyll:

    ♥ 60 g Smr
    ♥ 2 dl Sukker
    ♥ 1/2 ts Vaniljesukker
    ♥ 1 klype Flaksalt
    ♥ 1/2 dl Lys sirup
    ♥ 1/2 ts Honning
    ♥ 3 dl Kremflte (laktosefri)

    Sjokolade topping:

    ♥ 2 ss Kokosolje, nytral
    ♥ 100 g Mrk sjokolade 85%
    ♥ 50 g Lys sjokolade (g-fri)
    ♥ 2 ss Kakao
    ♥ 1 ts Lnnesirup
    ♥ 1/2 ts Vaniljesukker
    ♥ 1 klype Flaksalt
    ♥ Peantter, grovhakket

    Slik gjr du:

    - Bruk en 20x20 cm form med bakepapir i bunnen, sett ovnen p 180.
    - Start med bunnen. Ml opp glutenfri havregryn, kvern om til mel ved hjelp av miniblender/kvern. Bland sammen alt det trre i en middelsbakebolle. Smelt smr og kokosolje p lav temperatur og bland sammen med den trre blandingen. Rr godt sammen ved hjelp av slikkepott. Hell blandingen over i formen, trykk ned med slikkepott, bruk litt tid og form til blandingen s bunnen blir jevn. Stek midt i ovnen i ca 10-12 minutter.

    - I mens bunnen er i ovnen fortsetter du over p karamellfyllet. Smelt smr i en kjele med svisikker bunn. Ha sukker, vaniljesukker, flaksalt og lys sirup i kjelen sammen med smret. Rr godt om. Ha i kremflten, sett opp temperaturen litt, rr godt om til blandingen blir jevn. La karamellblandingen smkoke p middels varme i ca 20-30 minutter. (Se det litt an)  Nr bunnen har ftt hvilt seg litt, og karamellblandingen er ferdig, heller du raskt over karamellblandingen. La formen avkjles helt fr du begynner p sjokoladetoppingen.

    - Sjokoladetopping: Smelt kokosolje sammen med sjokoladen i en kjele med svi-sikker bunn p lav temperatur. Ta kjelen av platen, ha i resten av ingrediensene bortsett fra peanttene. Rr godt om til sjokoladen er helt klumpfri. Hell over formen, smr laget jevnt ved hjelp av slikkepott. Str over grovhakket peantter, sett i kjleskapet over natten. Ta formen ut av kjleskapet litt (10-15 min). Bruk en skarp kniv og skjr opp i firkanter.


    #snickerskake #karamell #sjokolade #peantter #laktosefri #glutenfri

    3 Kommentarer skjul

    Mona Isabella Hendry

    24.07.2017 kl. 00:54
    Guri det s godt ut!

    Hilde Isabella

    24.07.2017 kl. 03:08
    Den ser utrolig god ut :-) M prve lage den en gang :-)

    Jannicke

    24.07.2017 kl. 15:15
    Den s helt fantastisk ut!

    Skriv en ny kommentar

    Om meg

    glutenfrilivsstil

    Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her p bloggen min fr du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. - Instagram: glutenfrilivsstil - Kontakt: kristin_on@hotmail.com

    Sk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no