hits
  • 11.06.2017, 11:16
  • Grovt brd med agurk

    God sndag!
    Ingenting er vel bedre enn et deilig nybakt brd p en sndag? For all del ikke dropp agurken! Agurk gjr at brdet holder seg mer saftig og godt. Skjr opp skiver ha i frysen, s kan du ta opp (nesten) ferske skiver akkurat nr du har lyst p.






    Ingredienser:
    Trinn 1:

    ♥ 30 g Havregryn (glutenfri)
    ♥ 30 g Linfr
    ♥ 20 g Sesamfr
    ♥ 40 g Solsikkekjerner
    ♥ 1 dl vann, (varmt)
    ♥ ca. 1/2 Agurk
    ♥ 1 Egg

    Trinn 2:
    ♥ 500 g Semper grov mix
    ♥ 100 g Jyttemel
    ♥ 2 ss Fiberhusk
    ♥ 2 ss Maisstivelse
    ♥ 50 g Trrgjr
    ♥ 1/2 ts Salt
    ♥ 1 ss Timian
    ♥ 3 dl vann, lunket
    ♥ 2 dl melk, varm
    ♥ 1 ts Honning

    ♥ 2 ss Smr, flytende
    ♥ 3 ss Olje

    Slik gjr du:
    - Begynn med trinn 1. Bland alle de trre ingrediensene i en medium stor bolle. Ml opp vann i et dl-ml. Tilsett egg og grovraspet agurk. Visp sammen og bland sammen med korn 0g fr-blandingen. La blandingen st p benken i minst 10-15 minutter.

    - Fortsett over p trinn 2. Bland alle de trre ingrediensene i en stor kjkkenmaskinbolle. Bruk et dl-ml og ml opp vann + melk, varm gjerne opp i microen. Tilsett honning, olje og smr. Rr om og bland det vte sammen med det trre. Kjr et par runder i kjkkenmaskin, tilsett trinn 1 blandingen sammen med trinn 2. Bytt p rr med (sterk) slikkepott og kjr i kjkkenmaskin til du fr en jevn og fin deig. Dekk bollen til med plast, sett bollen lunt til heving i ca 1 time.

    - Deigen skal vre veldig klissete, hell deigen over p en fjl, skjr opp i to emner. Bruk litt olje p hendene, form og plasser brdene i 2 former, et brd i 1 liters form, et i en litt mindre form. Dekk begge formene til med plast. Bruk litt teip s det blir nesten helt tett. La brdene etterheve i ca 45 minutter.

    - Stek brdene p nederste rille p 200 i ca 40 minutter. Etter 15 minutter pensler du dem med litt vann (valgfritt). Etter 30 minutter tar du brdene ut av formene og plasserer dem direkte p rist i ovnen.

    - Nr brdene er ferdig stekt er det viktig at du tar dem direkte over p en rist, la dem kjle seg nesten helt ned fr du skjrer dem opp. Nr brdene er helt avkjlt og skjrt opp anbefaler jeg putte dem i tette poser og fryse ned.


    #brd #glutenfrittbrd #grovtbrd #glutenfri 

    1 Kommentar skjul

    Victoria Larsen

    11.06.2017 kl. 12:07
    h, s nydelig! :)

    Skriv en ny kommentar

    Om meg

    glutenfrilivsstil

    Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her p bloggen min fr du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. - Instagram: glutenfrilivsstil - Kontakt: kristin_on@hotmail.com

    Sk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no