hits
 • 11.06.2017, 11:16
 • Grovt brød med agurk

  God søndag!
  Ingenting er vel bedre enn et deilig nybakt brød på en søndag? For all del ikke dropp agurken! Agurk gjør at brødet holder seg mer saftig og godt. Skjær opp skiver å ha i frysen, så kan du ta opp (nesten) ferske skiver akkurat når du har lyst på.


  Ingredienser:
  Trinn 1:

  ♥ 30 g Havregryn (glutenfri)
  ♥ 30 g Linfrø
  ♥ 20 g Sesamfrø
  ♥ 40 g Solsikkekjerner
  ♥ 1 dl vann, (varmt)
  ♥ ca. 1/2 Agurk
  ♥ 1 Egg

  Trinn 2:
  ♥ 500 g Semper grov mix
  ♥ 100 g Jyttemel
  ♥ 2 ss Fiberhusk
  ♥ 2 ss Maisstivelse
  ♥ 50 g Tørrgjær
  ♥ 1/2 ts Salt
  ♥ 1 ss Timian
  ♥ 3 dl vann, lunket
  ♥ 2 dl melk, varm
  ♥ 1 ts Honning

  ♥ 2 ss Smør, flytende
  ♥ 3 ss Olje

  Slik gjør du:
  - Begynn med trinn 1. Bland alle de tørre ingrediensene i en medium stor bolle. Mål opp vann i et dl-mål. Tilsett egg og grovraspet agurk. Visp sammen og bland sammen med korn 0g frø-blandingen. La blandingen stå på benken i minst 10-15 minutter.

  - Fortsett over på trinn 2. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor kjøkkenmaskinbolle. Bruk et dl-mål og mål opp vann + melk, varm gjerne opp i microen. Tilsett honning, olje og smør. Rør om og bland det våte sammen med det tørre. Kjør et par runder i kjøkkenmaskin, tilsett trinn 1 blandingen sammen med trinn 2. Bytt på å rør med (sterk) slikkepott og kjør i kjøkkenmaskin til du får en jevn og fin deig. Dekk bollen til med plast, sett bollen lunt til heving i ca 1 time.

  - Deigen skal være veldig klissete, hell deigen over på en fjøl, skjær opp i to emner. Bruk litt olje på hendene, form og plasser brødene i 2 former, et brød i 1 liters form, et i en litt mindre form. Dekk begge formene til med plast. Bruk litt teip så det blir nesten helt tett. La brødene etterheve i ca 45 minutter.

  - Stek brødene på nederste rille på 200° i ca 40 minutter. Etter 15 minutter pensler du dem med litt vann (valgfritt). Etter 30 minutter tar du brødene ut av formene og plasserer dem direkte på rist i ovnen.

  - Når brødene er ferdig stekt er det viktig at du tar dem direkte over på en rist, la dem kjøle seg nesten helt ned før du skjærer dem opp. Når brødene er helt avkjølt og skjært opp anbefaler jeg å putte dem i tette poser og fryse ned.


  #brød #glutenfrittbrød #grovtbrød #glutenfri 

  1 Kommentar skjul

  Victoria Larsen

  11.06.2017 kl. 12:07
  Åh, så nydelig! :)

  Skriv en ny kommentar

  Om meg

  glutenfrilivsstil

  Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her på bloggen min får du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. - Instagram: glutenfrilivsstil - Kontakt: kristin_on@hotmail.com

  Søk i bloggen

  Kategorier  Arkiv
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no