hits
 • 20.05.2017, 14:44
 • Flettebrød med kylling og pesto

  - LØRDAG - 
  Dette flettebrødet er helt nydelig til alt fra supper til tapas! Såå saftig og så luftig!


  Ingredienser:
  ♥ 1 pk Semper fin mix
  ♥ 25 g Solsikkekjerner
  ♥ 25 g Linfrø
  ♥ 25 g Havregryn, g-fri
  ♥ 1 pk Tørrgjær
  ♥ 2 ss Fiberhusk
  ♥ 2 ss Maisstivelse
  ♥ 1/2 ts Salt
  ♥ 1/2 ts Sukker
  ♥ 2 ts Timian
  ♥ Jyttemel
  ♥ 70 g Smør
  ♥ 4 dl Melk
  ♥ 2 Egg

  Topp og fyll:

  ♥ Kylling
  ♥ Pesto
  ♥ 1 Egg (pensling)
  ♥ Sesamfrø

  Slik gjør du:
  - Start med solsikkekjerner, linfrø og glutenfri havregryn. Kvern om til mel ved hjelp av miniblender/kvern. Bland alt det tørre (bortsett fra jyttemel) i en stor bakebolle (helst kjøkkenmaskin).

  - Bruk et stort dl-mål og mål opp melk, varm opp litt i microen, tilsett egg og smør. Rør godt med en gaffel og ha oppi melblandingen. Bland godt med en sterk slikkepott og kjør i kjøkkenmaskin. Ha oppi litt jyttemel til du får en jevn og fin deig. La heve lunt i ca en time.

  - Bruk en kjevle og kjevle ut til en stor firkant. Smør på pesto og kylling i midten og skjær mellomstore ''armer'' på hver side av midten. Flett en og en ''arm'' over midten, avslutt med å legge flettebrødet forsiktig over på en stekeplate med bakepapir. Bruk et egg til pensling og strø over litt sesamfrø. La brødet gjerne etterheve litt før steketid.

  - Stek flettebrødet midt i ovnen ved 180°  i ca 30 minutter. (Slipp ut litt damp de siste minuttene) Når brødet er ferdig stekt flytter du det forsiktig over på rist.


  #flettebrød #glutenfri #glutenfrittbrød #glutenfritt #tapas

  0 Kommentarer skjul

  Skriv en ny kommentar

  Om meg

  glutenfrilivsstil

  Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her på bloggen min får du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. - Instagram: glutenfrilivsstil - Kontakt: kristin_on@hotmail.com

  Søk i bloggen

  Kategorier  Arkiv
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no