• 21.04.2017, 15:03
  • Grovt gulrotbrød

    God fredag!
    Dette grove gulrotbrødet er supergodt! SÅ saftig og luftig. Du vil ikke tro at det er glutenfritt!









    Ingredienser:

    TRINN 1:
    ♥ 35 g Havregryn (g-fri)

    ♥ 35 g Linfrø
    ♥ 40 g Solsikkekjerner
    ♥ 20 g Sesamfrø
    ♥ 1 dl Varmt vann
    ♥ 2 små eller en stor, gulrot
    ♥ 1 egg

    TRINN 2:

    ♥ 500 g Semper Grov Mix
    ♥ 100 g Jyttemel
    ♥ 1 ss PoFiber
    ♥ 1 ss Fiberhusk
    ♥ 2 ss Maisstivelse
    ♥ 50 g Tørr-gjær
    ♥ 1/2 ts Salt
    ♥ 1 ss Timian
    ♥ 3 dl Varmt vann
    ♥ 3 dl Varm ekstra lettmelk
    ♥ 1 ts Honning
    ♥ 2 ss Olje
    ♥ 1 ss Flytende smør


    Slik gjør du:
    - Start med trinn 1. Bland alle de tørre ingrediensene i en medium stor bolle. Tilsett varmt vann, egg og raspet gulrot. La blandingen stå på benken i minst 10 minutter, gjerne lenger.


    - Begynn på trinn 2. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor kjøkkenmaskinbolle. Bruk et dl-mål og mål opp vann + melk, varm gjerne opp i microen. Tilsett honning, olje og smør. Rør om og bland det våte sammen med det tørre. Kjør et par runder i kjøkkenmaskin, tilsett trinn 1 blandingen sammen med trinn 2. Bytt på å rør med tresleiv, (sterk) slikkepott og kjør i kjøkkenmaskin. 

    - Når deigen har blitt ordentlig blandet sammen i kjøkkenmaskin klapper du den med litt (oliven)olje. Dekk bollen til med plast, sett til heving i ca 1 time.

    - Deigen skal være veldig klissete, hell deigen over på en fjøl, skjær opp i to emner. Bruk litt olje på hendene, form og plasser brødene i 2 former, et i 1 liters form, et i en litt mindre form. Dekk begge formene til med plast. Bruk teip så det blir nesten helt tett. La brødene etterheve i ca en halv time eller lenger.

    - Stek brødene på nederste rille på 200° i ca 45 minutter. Etter 30-35 minutter tar du brødene ut av formene og plasserer dem direkte på rist i ovnen. Pensling er valgfritt, jeg penslet dem med litt olivenolje før jeg satte dem i ovnen.

    - Når brødene er ferdig stekt er det viktig at du tar dem direkte over på en rist, la dem kjøle seg nesten helt ned før du skjærer dem opp. Når brødene er helt avkjølt og skjært opp anbefaler jeg å putte dem i poser og fryse ned.


    #grovbrød #grovtgulrotbrød #glutenfrittbrød #glutenfri 

    5 Kommentarer skjul

    Stine Jensen

    21.04.2017 kl. 15:07
    Nam! Nybakt brød er så godt :)

    glutenfrilivsstil

    21.04.2017 kl. 15:09
    Stine Jensen: Helt enig med deg, Stine! God helg! :-)

    Victoria Larsen

    21.04.2017 kl. 16:14
    Ser kjempe godt ut! :D

    glutenfrilivsstil

    21.04.2017 kl. 16:38
    Victoria Larsen: Tusen takk, Victoria! God helg til deg :-)

    elisebr

    21.04.2017 kl. 17:47
    Så godt det så ut! :)

    Skriv en ny kommentar

    Om meg

    glutenfrilivsstil

    Velkommen til glutenfrilivsstil.blogg.no Mitt navn er Kristin, 22 år og bor i Skien sammen med min kjære samboer. Jeg er ei glad og positiv jente, som har en lidenskap for baking og matlaging. Her på bloggen min får du oppskrifter laget av meg, alt jeg lager er glutenfritt. Hope you enjoyy! Følg meg på instagram: glutenfrilivsstil Kontakt meg: kristin_on@hotmail.com

    Søk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
    hits